PODMEĆU ŠEFU HDZ-A

Karamarkova 'partijska iskaznica' je - montaža

25.08.2014 u 11:11

Bionic
Reading

Iako je jedan od gorljivijih protivnika komunizma te često progovara o zločinima počinjenim za vrijeme tog režima, ovih dana na Facebooku se proširila fotografija navodne partijske članske iskaznice Tomislava Karamarka. Radi se o montaži, potvrdili su u HDZ-u

Ima li ikakve istine u spomenutoj fotografiji, priupitali smo i u samom HDZ-u. 'Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nikada nije bio član SKJ. Evidentno se radi o montaži', odgovorila nam je glasnogovornica stranke Dajana Antonija Bebek.

Da se radi o montaži, vidi se odmah na osnovi same preslike navodne iskaznice. Naime na njoj je fotografija Tomislava Karamarka, i to nedavno slikana. Osim toga, na navodnoj iskaznici piše da je Karamarko član SKJ od srpnja 1972, međutim tada je imao samo 13 godina.

Uostalom, isti predložak korišten je i prije nekoliko godina, kada je u javnost isplivala navodna partijska iskaznica Jadranke Kosor. Tada je predložak imao isti broj iskaznice, a i Kosor je 'bila članica' SKJ od istog datuma.

Stoga je jasno da se u Karamarkovom slučaju radi o montaži, no je li spomenuta preslika napravljena kao šala ili netko ozbiljno podmeće šefu HDZ-a, nije posve jasno.

Uostalom, teško bi bilo povjerovati da je Karamarko bio član SKJ s obzirom na to da vrlo često kritizira komunizam, a i SDP često proziva kao nasljednike SKH, od čega se, govori šef HDZ-a, u vladajućoj stranci nikada nisu distancirali.