PODRŠKA GRBIĆU

Karamarko: Sve su to teorije za malu djecu

22.05.2011 u 14:41

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor oko održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, kako ravnatelj policije Oliver Grbić ima njegovu apsolutnu podršku zbog svega što je policija učinila u posljednje dvije godine u borbi protiv korupcije, koja je verificirana i zatvaranjem poglavlja 23. Pravosuđe u pregovorima s EU

'Oni koji su ugroženi našim obradama, to nam sigurno neće oprostiti i ova haranga i napad na policiju te nebulozne optužbe su rezultat toga, a čini mi se i prevencija za sve ono što još trebamo obaviti', naglasio je ministar Karamarko.

Dodao je da se u razgovorima s premijerkom nije spominjala smjena ravnatelja policije Grbića jer za to nema razloga.

'Baviti se politikantskim konstrukcijama pa tražiti smjenu je apsurdno', rekao je ministar Karamarko, osvrćući se na pojedine zahtijeve za Grbićevom smjenom.

Predlažio je da se napravi analiza svih kaznenih prijava i vidi koliko su njima obuhvaćeni članovi HDZ-a, a koliko ostalih stranaka.

Ministar Karamarko naglasio je i kako su tvrdnje da je Oliver Grbić odlazio u čelništvo HDZ da bi dogovorio kako će progoniti upravo HDZ-ovce, 'teorija za malo djecu'

Istaknuo je pri tom da je dvogodišnji rad policije rezultirao nizom kaznenih prijava, pa Ravnateljstvo policije ima njegovu potporu dok god radi po zakonu, kao što će Ministarstvo unutarnjih poslova imati potporu Vlade dok provodi zakon i iskazuje visoku profesionalnost.