ODGOVORIO NA MEDIJSKE NAPISE

Karamarko: Sam ću zatražiti da Povjerenstvo istraži cijeli slučaj

10.05.2016 u 15:41

Bionic
Reading

Nakon napisao Nacionala o povezanosti tvrtke supruge prvog potpredsjednika Vlade Ane Karamarko i MOL-ovog lobista Joze Petrovića, pisanom izjavom oglasio se i sam Tomislav Karamarko

'Poslovanje tvrtki moje supruge više je puta tijekom proteklih godina, isključivo s ciljem stvaranja političkog pritiska na mene osobno, bilo metom istraga različitih državnih organa poput PNUSKOK-a, Porezne uprave i različitih inspekcija. Niti jedan od navedenih državnih organa u poslovanju tih tvrtki nikada nije utvrdio niti najmanju nepravilnost', stoji u izjavi Tomislava Karamarka.

'Kad su u pitanju optužbe za mogući sukob interesa mene osobno, a zbog suradnje tvrtke moje supruge s drugom privatnom tvrtkom i to za vrijeme dok nisam bio član Vlade, najavljujem kako ću još danas osobno uputiti službeni zahtjev Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa da detaljno istraži ovaj slučaj i o tome izvijesti javnost. Tijekom cijele svoje karijere sam uvijek strogo odvajao privatno i poslovno, posebno kad je riječ o osjetljivim pitanjima od nacionalnog interesa, a to ću nastaviti činiti i dalje', rekoa je Karamarko.

Podsjetimo, prema pisanju Nacionala tvrtku Karamarkove supruge od 2013. do 2015. angažirala je tvrtka MOL-ovog lobista Joze Petrovića. U reakcijama na te napise Mostov Miro Bulj zatražio je da sve istraži Povjerenstvo za odlučivanje sukoba interesa i DORH, no dobio je žestoki odgovor HDZ-ovog Andrije Mikulića.