U GOSTIMA

Karamarko s Kohlom jeo palačinke

13.03.2014 u 16:22

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prošloga tjedna kratko je boravio u Njemačkoj gdje se između ostalih susreo s nekadašnjim kancelarom te zemlje Helmutom Kohlom

Karamarko susrete s utjecajnim njemačkim političarima CDU-a i Stranke pučana zahvaljuje novom međunarodnom tajniku stranke Miri Kovaču koji je bio veleposlanik naše zemlje u Njemačkoj.  Predsjednik HDZ-a se s Helmutom Kohlom susreo u njegovom domu, a na meniju su bile palačinke.

Kohl je već dugo u mirovini i poprilično bolestan, ali još uvijek ima utjecaj na njemačku političku scenu, posebice svoje demokršćane i pučane, croatia-presse.de prenosi pisanje Bilda. Tema razgovora bila je Ukrajina. Tako Bild naglašava kako su se Karamarko i Kovač kod bivšeg njemačkog kancelara zadržali u jednoipolsatnom razgovoru, gdje je im je Kohl na kraju ulio nadu i izrazio svoje veliko zadovoljstvo što je Claude Juncker, osvjedočeni borac za Europu, a inače i Kohlov dobar prijatelj, izabran za glavnog kandidata Europske komisije (EPP) za predstojeće europske izbore u svibnju, a kojega je podržao i Karamarkov HDZ, na što je vođa hrvatske oporbe jako ponosan, jer će mu i to, ako prođe, biti jedan važan lobi u Europskom parlamentu.