ONA TO NE ŽELI

Karamarko nije uspio ubaciti Ružu Tomašić među Pučane

26.02.2014 u 07:59

Bionic
Reading

Pravaška europarlamentarka Ruža Tomašić u izjavi za Novi list tvrdi kako ni ne želi ući u frakciju Europske pučke stranke, u koju je uporno pokušava 'ubaciti' Tomislav Karamarko. Tomašić ostaje u euroskeptičnoj frakciji reformista i konzervativaca (ECR)

Podsjetimo, vodstvo Pučana se otvoreno suprostavilo HDZ-ovom pokušaju da Tomašić uvede u njihovu zajednicu.

'Neću pristupiti Klubu EPP-a, ostajem u ECR-u. Njihov je program najsličniji onome što zastupa naša stranka, naglašava predsjednica HSP AS. Njezin je stav razumljiv budući se u poslovniku Kluba EPP-a, između ostalog, navodi da su zastupnici koji mu pripadaju 'predani politici koja slijedi proces federalnog ujedinjavanja i integriranja u Europu, koji je sastavni dio Europske unije, kao unije građana i država'', izjavila je Tomašić za Novi list.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko proteklog je vikenda u jednom intervjuu isticao kako će s europskim pučanima sve biti u redu, da Ruža Tomašić sigurno biti na zajedničkoj koalicijskoj listi, a da će se u razgovoru s njom 'nastojati postići da se ona vrati tamo gdje njezina stranka i spada, u naš klub'.

Karamarko je bio uvjeren kako će ona biti dio njegovog kluba u Europskom parlamentu.