NE BI SUDJELOVAO, ALI...

Karamarko: Ne bih zabranio skup neonacista

13.04.2012 u 16:59

Bionic
Reading

Za razliku od Jadranke Kosor, Tomislav Karamarko, bivši ministar unutarnjih poslova i aktualni kandidat za predsjednika HDZ-a, ne bi zabranio današnji skup neonacista

Gostujući na Soundsetu, Tomislav Karamarko, bivši ministar unutarnjih poslova i aktualni kandidat za predsjednika HDZ-a, izjavio je kako on, za razliku od sadašnjeg ministra policije Ostojića, ne bi zabranio skup neonacista u Zagrebu.

'Ne bih ga zabranio, ali ne bih ni na njemu sudjelovao.'

Osvrnuo se bivši ministar i na novi Zakon o policiji Kukuriku vlade, koji 'nas vraća 20 godina unazad'.

'Jer potpuno politizira strukturu ravnateljstva policije, koje smo zaštitili od politike na nekoliko načina. Jedan od načina je bio da natječaji za čelne funkcije unutar ravnateljstva budu zatvoreni, za ljude koji su u struci, s iskustvom', pojasnio je Karamarko.

Na pitanje voditelja Saše Ćeramilca, kako komentira ukupni rad vlade Kukuriku koalicije, Karamarko je odgovorio:

'Volio bih da ova vlada uspije. No nije mi drago čuti da nam može pasti kreditni rejting. Ne vidim da se događa inicijativa nečeg dobrog, iz jednostavnog razloga, puno se obećavalo, a ništa se još ne događa.'

Karamarko je rekao i da neće surađivati s Vladimirom Šeksom, postane li čelni čovjek stranke. Smatra da je dosta autokratskog vladanja te da za bliskog suradnika protukandidatkinje Kosor neće biti mjesta:

'Preferirat ćemo mlađe ljude koji su agilniji, nisu opterećeni situacijama iz prošlosti.'