BRIJUNSKI TRANSKRIPTI

Karamarko: Mesić laže!

22.04.2011 u 14:47

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Kramarko osvrnuo se na izjavu bivšeg predsjednika Stipe Mesića kojom ga optužuje da je, dok je bio čelnik POA-e, Haagu dostavio ključne dokumente. Rekao je da Mesić laže, a na dodatna novinarska pitanja nije htio odgovarati 'zbog državne tajne'

'Moram demantirati i ukazati na neistinitost izjave Stipe Mesića. Najprije, njegova tvrdnja da brijunski transkripti nisu korišteni kao dokaz je neistina jer imamo dokaz da su brijunski transkripti upotrijebljeni i u postupku protiv Slobodana Miloševića u Haagu. Taj dokument je priložio njegov odvjetnik Tapušković, koliko se sjećam', rekao je Tomislav Karamarko braneći se od optužbi bivšeg predsjednika.

'Isto tako u presudi Gotovini spominje se da je audio materijal korišten umjesto transkripta. To da ga je POA proslijedila tužiteljstvu nije istina jer je nakon tužbe protiv Gotovine POA dobila zadaću da pokuša utvrditi vjerodostojnost dokumenta', kazao je Karamarko.

Istaknuo je da je to bio sav POA-in doticaj s dokumentom. Pojasnio je da je to bilo u travnju 2005. godine. 'Nakon izvršene ekspertize dokumentacija je proslijeđena DORH-u. POA nije nikada samostalno i direktno surađivala s Haagom niti je bilo koji dokument proslijedila Haagu. Ostalo su nespretne i zlonamjerne interpretacije i konstrukcije', poručio je Karamarko.

Novinari mu nisu imali pravo postavljati pitanja nakon konferencije za novinare jer, kako je rekao, više ne može reći zato što ga u tome sprečava čuvanje državne tajne.