DOMOLJUBLJE KAO PROGRAM

Karamarko kao Sanader: Volim Hrvatsku više nego Milanović!

25.09.2013 u 13:02

Bionic
Reading

Tomislav Karamarko vođa trenutačno oporbenog HDZ-a, u intervjuu za Globus istaknuo je kako je dužnost HDZ-a tražiti prijevremene izbore, jer svaki dan ove vlade je izgubljen za Hrvatsku. Također je napomenuo kako on više voli svoju zemlju (Hrvatsku) nego što će je Milanović u tisuću godina moći zavoljeti

Onima s malo kvalitetnijim političkim sjećanjem odmah će pasti na um slična izjava Karamarkovu HDZ-u omraženog prethodnika Ive Sanadera, čiji je ministar svojedobno bio. 'Ne dozvoljavam nikome da voli Hrvatsku više od mene!' grmio je nekoć Ivo Sanader.

HDZ nije poentirao u Saboru

Glavna opozicijska stranka nije poentirala na premijerovom obraćanju naciji u Saboru, jer Karamarko nije govornik koji može ostaviti neki dojam i dan su 'pojeli skakavac', ocijenio je Laburist Branko Vukšić.

Osim domoljublja na koje, čini se, ekskluzivna prava polaže HDZ, Karamarko u svom intervju za tjednik Globus odbija građanima Hrvatske otkriti svoje gospodarske adute na prijevremenim izborima, koje prizivaju.

Umjesto odgovora na pitanje kakvim to gospodarskim programom HDZ planira izvući Hrvatsku iz gabule, Karamarko napada tzv. režimske medije, jer tvrde da njegova stranka skriva program budući da ga zapravo nema.

Na opasku novinara da je logično da stranka koja traži prijevremene izbore ipak mora reći glavne smjernice svog programa, Karamarko pristaje otkriti konture.

'Moramo smanjiti poreze. Smanjiti PDV i omogućiti plaćanje po naplati za male poduzetnike, smanjiti porez na dobit i dividendu, povisiti neoporezivi dio dohotka kako bismo povećali kupovnu moć… Naravno da ćemo odmah na početku mandata krenuti s nekoliko velikih ozbiljnih investicija koje će dugoročno imati pozitivan efekt na razvoj našeg gospodarstva', kazao je Karamarko.

Na pitanje što je s investicijama, Karamarko je, umjesto konkretnog odgovora, krenuo govoriti ono što već i ptice na grani cvrkuću: srezati prepreke investicijama, popraviti investicijsku klimu, srezati birokraciju, educirati državnu administraciju te napokon početi upravljati državnom imovinom. Podsjetimo, u 22 godine hrvatske samostalnosti (HDZ je ukupno na vlasti bio čak 17 godina) tek je u travnju 2013. sastavljena Strategija za upravljanje imovinom, prvi dokument u povijesti moderne hrvatske države kojim se strateški uređuje vođenje državnih nekretnina i tvrtki.

Na traženje novinara da ipak otkrije koje konkretno investicije planiraju pokrenuti kada dođu na vlast, Karamarko počinje svoju ubitačnu mantru o nesposobnosti aktualne vlasti koja nije u stanju pokrenuti strateške projekte poput nizinske pruge, povezivanja poljoprivrede i turizma…

Zašto odbija otkriti gospodarski program i imena HDZ-ovih odlikaša koji iza sebe već imaju neke projekte, Karamarko objašnjava na sljedeći način: 'Sve normalne stranke u svijetu čekaju povoljan trenutak za objavu programa.' Ne navodeći mu ime, Karamarko otkriva kako mu je jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za gospodarstvo savjetovao da ni slučajno ne objavljuje sada gospodarski program, nego kad mrtvozornik kaže da je Plan 21 mrtav.