SKOK U VLASTITA USTA

Karamarko je kandidat za premijera, a tvrdio je da ne zna što je to

03.11.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Glavni argument predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka protiv sučeljavanja s predsjednikom SDP-a i tehničkim premijerom Zoranom Milanovićem bio je da se on ne može sučeljavati jer Hrvatska ne poznaje status 'kandidata za premijera'. No s prvim danima studenog na zgradama su se počeli pojavljivati golemi HDZ-ovi oglasni panoi na kojima Domoljubna koalicija i HDZ pozivaju birače da glasaju za njih uz slogan 'Karamarka za premijera'. Tako je Karamarko i službeno postao kandidat za premijera koji to nije

Kad su ga novinari prije nepunih mjesec dana pitali izbjegava li sučeljavanje sa Zoranom Milanovićem jer ga se zapravo boji, vođa HDZ-a i Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko odgovorio je: 'O čemu pričamo? Ovo je sve infantilno, da se igramo kao djeca, tko će koga na ruku. Pričajmo ozbiljno o programima. S kim ću se sučeljavati? S nekim tko je jučer izjavio da će ovih dana raditi program? To bi bio presedan. Predsjednički kandidati da, a što su to uopće kandidati za premijera? I tko su kandidati za premijera?'

Je li mu netko konačno objasnio što su kandidati za premijera pa se ipak odlučio i u kampanji promovirati kao kandidat za premijera ili je on to cijelo vrijeme bio, ali je tražeći opravdanje za strah od sučeljavanja davao smiješne odgovore poput ovog na koji podsjećamo, ne znamo.

Odgovore na ta pitanja pokušali smo dobiti od glasnogovornika HDZ-a Ivana Jabuke te smo pitali u koliko je gradova postavljen plakat na kojemu je Karamarko ipak kandidat za premijera, ali on prvo nije znao za taj plakat, pa nas je molio link na članak portala virovitica.info, na kojemu su i osvanule fotografije novog izbornog jumbo promo-materijala. Nakon što smo mu poslali link Jabuka je uporno odbijao pozive.

Inače, na tom plakatu Tomislav Karamarko s podignutom desnom rukom poziva glasače da ga podrže kao kandidata za premijera.