SABO O 'POBJEDI AUTOBUSA'

'Karamarko, ispričaj se građanima Vukovara'

03.06.2013 u 15:12

  • +23

Lokalni izbori 2013.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) danas je od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka zatražio da se javno ispriča građanima Vukovara radi izjave da su u drugom krugu izbora za gradonačelnika 'pobijedili autobusi', te istaknuo kako autobusi kojima se jučer dolazilo glasovati nisu bili SDP-ovi već HDZ-ovi.

'Tom izjavom Tomislava Karamarka građani Vukovara su tko zna po koji put od strane HDZ-a poniženi, jer je očito da su svi oni koji nisu u HDZ-u i za HDZ, autobusi', kazao je Sabo na konferenciji za novinare, nakon što je jučer osvojio novi gradonačelnički mandat pobijedivši HDZ-ovca Ivana Penavu.

Reagirao je time na sinoćnju izjavu Karamarka nakon drugog izbornog kruga kako jako žali za Vukovarom 'gdje su pobijedili autobusi'.

Sabo je ustvrdio da se u Vukovar doista dolazilo glasovati u autobusima, ali da oni nisu bili SDP-ovi već HDZ-ovi.

'Pobrojali smo 15 autobusa s oznakom posebne vožnje, ali to nisu bili naši, već autobusi koje je angažirao HDZ-a i nadam se samo da će ih HDZ uredno i platiti kako se za koju godinu ne bi otvorila neka nova Fimi medija afera', poručio je Sabo.

Naglasio je da su građani Vukovara slobodnom voljom odlučili koga žele za gradonačelnika, opredijelivši se za europski i hrvatski Vukovar koji je bio i ostat će simbol Domovinskog rata, ali i želje za boljom budućnosti.
Sabo je ocijenio kako bi Ivan Penava, da je jučer pobijedio, bio gradonačelnik samo jedne skupine građana, dok je on voljom građana gradonačelnik svih građana Vukovara.

Poručio je i da HDZ-u u dobivanju glasova nije pomogao ni Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, koji je pružio javnu potporu Penavi. 'Nije to nikakav stožer, niti udruga već skupina od 10-15 pojedinaca interesno povezanih s ciljem dovođenja HDZ-a na vlast. To sam tvrdio od samog početka i pokazalo se da sam u pravu', ustvrdio je Sabo.

Po podacima Državnoga izbornog povjerenstva, Sabo je kao kandidat koalicije SDP-HSU-Zelena lista u drugom krugu pobijedio s osvojenih 53,9 posto glasova, nasuprot Penavi koji je kao kandidat koalicije HDZ-HSP AS-HSLS-DC-BUZ osvojio 45,22 posto.