LINIĆ O POLANČECOVOM ISKAZU

'Karamarko će smijeniti Grbića da smanji tenzije'

20.05.2011 u 15:43

Bionic
Reading

Riječki SDP-ovac Slavko Linić, koji je prije nekoliko dana viđen s Damirom Polančecom i njegovim odvjetnikom Antom Nobilom, vjeruje da su istinite tvrdnje bivšeg potpredsjednika Vlade o namještanju anonimnih prijava protiv oporbenjaka te dodaje da je uvjeren da je anonimnu prijavu protiv njega pisao sam ravnatelj policije Oliver Grbić

Iz HDZ-a su kratko poručili da 'Polančec laže, što je', po njima, 'stvar koja je poznata svima'.

'Polančecove izjave potvrđuju da je anonimnu prijavu protiv mene pisao Oliver Grbić. Očekujem da sada reagira i policija i da provjere njegove tvrdnje o zloupotrebi policije jer tu nije riječ o anonimnoj prijavi nego o izjavama nekada visokog dužnosnika HDZ-a', kaže Linić za Novi list.

Po pitanju najnovije prijave Linić kaže da dosad nitko iz policije nije s njime pokušao razgovarati, iako su još u veljači pitali DORH što da rade po pitanju te prijave. Linić smatra kako će ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko smijeniti Grbića 'da se slučaj malo ohladi'.

Poručio je policiji da su se 'namjerili na krivoga'. Kaže da će se sam braniti od zloporabe policijskih ovlasti te kako nije prvi put da ga HDZ progoni.