MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

Karamarko bi još čekao s aferom Hypo

31.08.2010 u 11:46

Bionic
Reading

Ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko potpisao je ugovor sa Zajednicom ponuditelja hrvatskih brodara o gradnji 29 plovila različitih tipova.

Vrijednost posla je 104 milijuna kuna koji će se naplatiti iz državnog proračuna Republike u razdoblju od 2010. do 2012. godine. Nabavljeni brodovi služit će MUP-u za ispunjavanje obaveza iz Schengenskog akcijskog plana.

Na pitanje tportala zašto novac onda dio novca nije povučen iz europskih pretpristupnih fondova Karamarko je odgovorio da ovoga puta to nisu uspjeli napraviti.

Inače i Karamarko i Mladen Žanetić u ime Zajednice brodara su izrazili zadovoljstvo sklopljenih poslom.

'Ovo je dokaz da mala brodogradnja još živi u Hrvatskoj jer možemo potpisati, napraviti i realizirati u skladu s rokovima koji su predviđeni', rekao je Žanetnić.

Ministar Karamarko je zadovoljan što će 105 milijuna kuna iz državnog proračuna otići u ruke domaćih proizvođača te se tako posredno vratiti istoj državi. Također je naglasio kako su hrvatski policajci najzadovoljniji upravo brodovima koji su napravljeni u našim brodogradilištima. Novinare je zanimalo i kako ministar komentira izjavu svoga srpskoga kolege Ivice Dačića da je težište istrage u aferi Hypo banka usmjereno prema Hrvatskoj.

Karamarko je izjavio da to ne može ni demantirati no potvrditi. Rekao je da je još rano o tome govoriti jer je rečeno da se radi o više zemalja u regiji. 'Treba pričekati pa ćemo vidjeti o kojim se državama radi', rekao je Karamarko