'NITKO NIJE SAVRŠEN'

Kapulica: Djecu HDZ-ovaca možda sutra neće primiti u dućan ili će ih izbaciti iz tramvaja

24.02.2021 u 12:31

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica osvrnuo se na potez vlasnika kafića iz Rijeke upozorivši da se društveni odnosi ne mogu rješavati otvaranjem prostora za govor mržnje

"Ako se nastavi politika podržavanja ne samo izjava nego i konkretnih akcija koje u hrvatsko društvo žele uvesti segregaciju, odnosno na predrasudama utemeljeno razdvajanje ljudi, ne bi me iznenadilo kada bi netko predložio da se u saborskom Poslovniku uvedu posebna pravila za one koji su prestali zasluživati uvažavanje njihova dostojanstva, a to su zastupnici HDZ-a”, rekao je Kapulica u srijedu iznoseći stajalište Kluba HDZ-a.

Ustvrdio je kako bi se tako, primjerice u Poslovnik moglo uvesti da "HDZ-ovi zastupnici nemaju pravo na repliku ili ispravak netočnoga navoda jer sve što se njima kaže je gola istina, a niti na povredu Poslovnika jer nema te uvrede koju nisu zaslužili".

Kapulica je dodao da bi u stvarnom životu takav poseban tretman onda vrijedio za sve one povezane s HDZ-om te za njihove obitelji i glasače.

"Možda ne bi bio loše na vrijeme poručiti ljudima koji HDZ podržavaju da to ne smiju činiti jer bi mogli ostati bez temeljnih ljudskih prava i prava na poštivanje i dostojanstvo” rekao je.

Napomenuo je kako je već bilo predloženo da "HDZ-ovcima u crkvi treba uskratiti pričest", istaknuvši kako kako njihovu djecu "možda sutra netko neće primiti u dućan, ili će ih izbaciti iz tramvaja jer nisu predvidjeli mjesto za obojene, da za obojene mržnjom koju netko usmjerava na njih i sve ono što je vezano uz HDZ".

Ocijenio je da "iako je član HDZ-a nije savršen kao što to nije ni jedna stranka ili grupa ljudi", te da "iako po nekima pripada 'ljudskoj podvrsti vrijednoj prijezira i gađenja' ima uvjerenja i vjeruje u hrvatskoga čovjeka, slobodnu i demokratsku Hrvatsku, snagu i zrelost hrvatskoga društva".

Kapulica je poručio da su u HDZ-u spremni trpjeti različite vrste uvreda, podnositi da ih se naziva "pripadnicima iskvarene partitokracije i korumpirane odnarođene i čatuličke klase i izdajničkim političarima" ali i upozorio da takve politike imaju svoje željene i neželjene posljedice.

"Ne mogu se društveni odnosi rješavati otvaranjem prostora za govor mržnje, zato pažljivo orimo tlo i pazimo što sijemo" zaključio je Kapulica.