zAJEDNICA UTEMELJITELJA HDZ-A

Kapulica brani Plenkovća: Kako se to mjeri njegov ego?

24.01.2020 u 19:22

Bionic
Reading

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica osvrnuo se na danas održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke na kojima je donesena odluka o datumu unutarstranačkih izbora

Kaže za N1 da će kandidature biti poznate onda kada će oni koji imaju tu ambiciju skupiti dovoljan broj potpisa i steći status kandidata

Na pitanje treba li se Andrej Plenković pribojavati koga će podržati Milijan Brkić, odgovara: Moja procjena je da Andrej Plenković niti ima razloga za bojazan. On u ove izbore ide, kao što je to napravio uostalom i prije četiri godine, uvjeren da radi dobro za Hrvatsku i dobro za HDZ i nema nikakvih kompleksa i nikakvih problema s bilo kojim protkandidatom.

Na konstataciju da neki zastupnici HDZ-a kažu Plenković ima prevelik ego, odgovara: Ja ne znam koji su to zastupnici i kako se mjeri njihov ego kada samo off the record daju te izjave. Ja nisam nikada čuo to i ne slažem se s tom tvrdnjom. Ne znam čemu one služe. Ne znam u funkciji koje politike su takve izjave. Smatram ih potpuno deplasirane.

Na pitanje ima li Plenković podršku većine članstva, odgovara:

  • +8
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

'To ćemo vidjeti na izborima. Vi ste vidjeli zadnjih dana da on uživa veliku potporu. Naravno da tek kad krene izborni proces da ćemo to u potpunosti verificirati i znati. Htio sam reći da smo mi danas donijeli odluke s kojima svi članovi HDZ-a će sigurno biti zadovoljni. Prvenstveno zbog toga što će svi moći glasati na ovim izborima neovisno o tome jesu li ili nisu platili članarine. Moći će svi dati potpise za bilo čiju kandidaturu, ničim ograničeni. Naši članovi će u ovim izborima zahvaljujući inicijativi predsjednika Plenkovića da se načelo jedan član jedan glas proširi i na izbor svih dopredsjednika na svim razinama, naši će članovi tijekom ovih izbora neposredno odlučivati o 4500 ključnih dužnosnika na svim razinama HDZ-a.