unutarstranački izbori

HDZ-ovci uvode veliku promjenu; Jandroković otkrio i do kada ćemo znati tko su protukandidati Andreju Plenkoviću

24.01.2020 u 17:15

Bionic
Reading

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, ministar zdravstva Milan Kujundžić dao je kratku izjavu za medije. Kaže, o njegovom slučaju nisu raspravljali, samo o unutarstranačkim izborima. Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković otkrio je do kada ćemo znati protukandidate Andreju Plenkoviću

'Nije bilo razgovora o mojem slučaju. O izborima je bilo riječi', kazao je Kujundžić.

Ponovio je kako ima jedan apartman u Novalji. 'Možda još dobijem neboder do sutra na trgu', konstatirao je Kujundžić nakon što je izašao sa sjednice Predsjedništva.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nije želio komentirati detalje oko Kujundžića.

Potvrdio je da 7. veljače raspisuju izbore, onda slijedi uređivanje biračkih potpisa. Kandidati moraju potpise prikupiti do kraja veljače. Oko 1. ožujka bi znali tko su kandidati.

Računaju kako HDZ ima oko 210 tisuća članova tako da će kandidati morati prikupiti dosta velik broj potpisa, za predsjednika pet posto, za potpredsjednika tri posto.

'Definirat ćemo i ravnomjernu zastupljenost oba spola jer bismo željeli da oba spola budu barem blizu po zastupljenosti u stranačkim tijelima. Biramo, predsjednika, zamjenika i potpredsjednike i deset članova Predsjedništva.

  • +8
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX