pripadnik hamasa

Kaos u Tel Avivu: Palestinski terorist se autom zabio u hrpu ljudi

04.07.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Najmanje sedam osoba je ozlijeđeno u palestinskom napadu automobilom, javljaju izraelski mediji. Navodno je palestinski terorist neutraliziran odmah po napadu, a odgovornost za napad preuzela je palestinska militantna skupina Hamas. Neki izvještaji govore da je petero osoba poginulo, a da ih je najmanje deset ozlijeđeno

Kako piše Sky News, a prenosi Jutarnji, u napadu nožem je stradala i najmanje jedna osoba.

Policajci su potvrdili da je osumnjičenik vozio od juga prema sjeveru ulicom Pinchas Rosen u Tel Avivu, kada se 'zabio u pješake koji su stajali ispred trgovačkog centra, a potom je izašao iz vozila kako bi izbo civile oštrim predmetom'.

Žrtve su prevezene u bolnice Beilinson i Ichilov, prema medicinskim dužnosnicima, a hitne službe trenutno su na mjestu događaja. Reuters javlja da je osumnjičeni napadač Palestinac sa Zapadne obale.

  • +8
Napad u Tel Avivu Izvor: Profimedia / Autor: NIR KEIDAR / AFP / Profimedia

Ovaj napad dolazi u razdoblju novih napetosti. Najmanje je troje djece među deset ubijenih nakon napada izraelskih snaga na izbjeglički kamp u palestinskom gradu Dženinu, priopćio je humanitarni ured UN-a. Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je da su hitne službe spriječene ući u kampove kako bi liječile ozlijeđene.

Tisuće ljudi pobjeglo je iz kampa na okupiranoj Zapadnoj obali nakon što je Izrael u ponedjeljak pokrenuo smrtonosnu vojnu operaciju u Dženinu. BBC javlja da je odgovornost za napad preuzeo Hamas. Dobili su i izjavu te palestinske militantne skupine i njezina glasnogovornika Muhammada Hamadeha.

Kaže da je 'herojski' napad u Tel Avivu dio 'prirodnog odgovora na masakr palestinskog naroda' te da je u pitanju 'legitimna samoobrane protiv kršenja svih ljudskih normi od strane izraleskog okupatora'. Dalje stoji: 'Okupator se mora pripremiti za prebrojavanje svojih mrtvih i ranjenih, jer krv naše djece nije jeftina'.