'OPERACIJA' U VRHU STRANKE

'Kandidature u SDP-u ne treba poništavati'

15.01.2010 u 15:47

Bionic
Reading

Nakon Igora Rađenovića, želju za vođenjem zagrebačkog SDP-a izrazio je i Boris Šprem. Željka Antunović, pak, smatra da cijeli postupak ne treba ponavljati

Tko će sve kandidirati za šefa zagrebačkog SDP-a ako dođe do poništavanja kandidatura koje su zaključene u rujnu pitanje je koje posljednjih dana visi u zraku.

Dok dio članstva drži da se postupak mora ponoviti jer se situacija promijenila izbacivanjem Milana Bandića i njegovih ljudi iz stranke, drugi smatraju da se cijeli proces ne treba ponavljati jer - tko se kandidirao, taj se kandidirao.

Podsjetimo, u rujnu su želju za vođenjem zagrebačkog ogranka, uz odmetnutog sina Bandića, istaknuli još Željka Antunović, Davor Bernardić i Ivo Jelušić.

Nije demantirao mogućnost da se kandidira za šefa zagrebačkog SDP-a

Unutar SDP-a sve glasnije se spominje da će se u utrku uključiti i predsjednik zagrebačke skupštine Boris Šprem koji, prema dobro upućenim izvorima, uživa potporu predsjednika stranke Zorana Milanovića.

Upitan hoće li se kandidirati Šprem nije želio odgovoriti, ali nije ni demantirao tu mogućnost.

Za razliku od njega Igor Rađenović je ovih dana otvoreno istaknuo svoju želju da naslijedi 'čovjeka, a ne stranku'.

Međutim, postoje i oni koji drže da nije dobro da postoji previše kandidata na unutarstranačkim izborima.

'Nema smisla da bude previše kandidata jer to vodi samo u dodatno frakcionaštvo unutar stranke. Bilo bi najbolje da postoje dva kandidata i da se demokratski izabere onaj koga članovi žele', ističe naš sugovornik iz SDP-a koji želi ostati anoniman i dodaje da bi se poništavanjem kandidatura željele oslabiti pozicije trenutnih kandidata, od kojih neki nisu po ukusu šefa stranke. 

Željka Antunović jedna je od onih koji drže da se cijeli proces kandidiranja ne treba poništiti, ali dodaje da je uvijek dobro da postoji više od dva kandidata.

'Nepotrebno je poništavati cijeli postupak jer tko se želio kandidirati, imao je za to priliku, ali ako do toga dođe, ja ću to prihvatiti kao odluku stranke. Zašto se neki žele sada kandidirati, a nisu to učinili kad je za to bilo vrijeme, ne znam. Znam da se na dvojicu kandidata, među kojima nisam ja, vrši pritisak da odustanu', kazala je Antunović.

Ističe da će se, ako se cijeli proces kandidiranja bude ponavljao, ponovno prijaviti.

'Ja ne mislim odustati jer mislim da imam što ponuditi. Tu prije svega mislim na svoj ugled, čist obraz i imidž neokaljanog političara. Želim voditi SDP u kojem neće biti nepotizma, korupcije i reketarenja', zaključila je Antunović.