ČETIRI GODINE S TODORIĆEM

Kamo će Gordan Radin nakon Dukata i Agrokora?

25.07.2014 u 12:31

Bionic
Reading

'Gordan Radin nakon uspješne karijere u Agrokoru istu će nastaviti izvan koncerna', potvrdili su Poslovnom dnevniku u Agrokoru, a list navodi da je suradnja Ivice Todorića i bivšeg najvažnijeg menadžera Luke Rajića bila vezana uz pravnički posao preuzimanja Mercatora. Radin je prije menadžerske imao i zavidnu političku karijeru: Bio je šef kabineta Franje Tuđmana

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, navodno su Todorić i Radin od početka imali deal koji je bio vezan uz pravnički posao na projektu preuzimanja Mercatora. Posao kupnje Mercatora okončan je krajem lipnja, a izgleda da vlasnik Agrokora više nema potrebe za Radinovim angažmanom.

Inače, Radinov je dolazak u Agrokor od početka bio na neki način kontroverzan: on je u Todorićev koncern došao iz Dukata i bio je jedan od najvažnijih ljudi Luke Rajića. Dvije kompanije godinama nisu gajile najbolje odnose, a Dukat nikako nije mogao na police Konzuma.

Rajić je prodao Dukat 2007. francuskom mljekarskom divu Lactalisu, a uoči toga je članove Dukatove Uprave Gordana Radina i Ivicu Kličeka nagradio s po milijun eura u dionicama kompanije. Radin se poslije dolaska Francuza povukao u tvrtke Luke Rajića, a Dukat i Konzum su se nedugo potom ponovno dogovorili o suradnji.

Njegov prelazak u Agrokor 2010. upravo je zbog povijesno napetih odnosa dviju kompanija bio veliko iznenađenje.

Uz menadžersku, Radin je ostvario zvučnu političku karijeru te je obavljao niz funkcija u državnoj upravi: 1991. bio je tajnik Vlade, 1993. savjetnik veleposlanstva Hrvatske u SAD-u, a 1995. šef kabineta predsjednika Franje Tuđmana.