služenje kazne

Kamere snimile Horvatinčića na slobodi u jednom restoranu u Puli

17.02.2024 u 20:46

Bionic
Reading

Tomislav Horvatinčić, osuđen zbog izazivanja tragične pomorske nesreće iz kolovoza 2011. u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro, viđen je je danas u društvu jedne dame u jednom restoranu u Puli. Horvatinčić je, podsjetimo, osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, a na odsluženje kazne otišao je u srpnju 2021. godine

Kaznu je do sada služio u Centru za dijagnostiku kaznionice u Remetincu, zatim u kaznionici u Lipovici te na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, a od prosinca prošle godine u kaznionici otvorenog tipa u Valturi kod Pule.

Ovo nije prvi put da je viđen na slobodi. Snimljen je tako i u lipnju 2022. u Zagrebu, a kako je tada protumačilo Ministarstvo pravosuđa odlazak zatvorenika na 'privremenu slobodu' omogućen je Zakonom o izvršavanju kazne zatvora.

Pogodnosti u kojima mogu uživati zatvorenici odnose se na: ublažavanje uvjeta unutar samog zatvora, poput korištenja vlastitog TV-a, mogućnosti samostalnog pripremanja hrane, mogućnosti da urede ćeliju osobnim stvarima, premještaja u odjel s blažim uvjetima unutar iste kaznionice ili korištenja godišnjeg odmora u odjelu s blažim uvjetima.

No pogodnosti omogućuju i češće dodire s vanjskim svijetom, poput češćih i duljih posjeta rodbine ili prijatelja, telefoniranja bez nadzora, boravka sa supružnikom u posebnoj prostoriji, izlazaka s posjetiteljem, izlazaka bez posjetitelja, izlaska u mjesto prebivališta ili boravišta, izlaska radi izvršavanja posebnog programa u zajednici te korištenja godišnjeg odmora u mjestu prebivališta ili boravišta.