ODGOVOR IZ HEP-a:

'Kalinić je neodgovoran i nepristojan'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.09.2010 18:10
  • Objavljeno 09.09.2010 u 15:59
HEP

HEP

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

'Vrijeđanje djelatnika HEP-a koje je Kalinić nazvao pijancima i nestručnjacima smatramo neodgovornim i nepristojnim te takav rječnik ne bi smio biti korišten od strane ovako visokog gradskog dužnosnika', odgovorili su iz HEP-a na napade Pavla Kalinića, šefa zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama

Iz HEP-a ističu kako nije bilo razloga da prilikom jučerašnje nezgode u elektrani-toplani u Zagorskoj ulici, u kojoj je lakše ozlijeđen jedan djelatnik, bude obaviješten Kalinićev ured.

Naglašavamo da je rukovoditelj odjela zaštite na radu, kao ovlašteni djelatnik EL-TO Zagreb, temeljem uvida u vrstu nezgode, odnosno kvara te izravnog osobnog kontakta s ozljeđenim zaposlenikom elektrane (koji je uredno komunicirao i bio u stanju samostalno otići na liječničku hitnu službu, koja je odmah pozvana), ocijenio da nije riječ o okolnostima koje bi prema Zakonu o zaštiti na radu iziskivale obaviještavanje Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, odnosno Županijskog centra 112.

U ovom slučaju, naime, nije se dogodila teža akcidentna okolnost, niti je došlo do težih posljedica, (velike materijalne štete, skupne ozljede, smrtni slučaj) koje iziskuju obaviještavanje i drugih institucija. U skladu sa zakonskim propisima i aktima HEP grupe i načinu postupanja, o nezgodi su do kraja odgovorno i profesionalno najhitnije izvješčeni PU zagrebačka i Državni inspektorat za zaštitu na radu koji su uredno obavili očevid već oko 11 sati.

Ujedno napominjemo da je Ured za upravljanje u hitnim situacijama u svom priopćenju ovaj događaj doveo u vezu i analogiju s puknućem vodovodne cijevi koje se dogodilo 2009. godine. Cijev je, naime, u vlasništvu Vodoopskrbe i odvodnje, dakle tvrtke podružnice Zagrebačkog holdinga, te je u tom događaju EL-TO Zagreb (HEP) bio oštećena strana a ne uzročnik događaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi