TRODNEVNA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka do nedjelje?

03.11.2016 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon jutrošnjeg sivila i kiše u većem dijelu Hrvatske poslijepodne se očekuje kidanje naoblake, dok će na Jadranu okrenuti na buru. Idućih nekoliko dana vremenske prilike bit će promjenjive - od djelomice ili pretežno sunčanih razdoblja u petak ujutro do porasta naoblake u drugom dijelu dana te pretežno oblačne nedjelje, uz povremenu kišu u većem dijelu zemlje i pljuskove s grmljavinom na Jadranu

U petak će u većem dijelu zemlje biti djelomice ili pretežno sunčano, uz mjestimičnu jutarnju maglu i mraz u unutrašnjosti. Nestabilnije i promjenjivije bit će samo na krajnjem jugu, gdje će mjestimice biti moguća kiša ili pokoji pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab jugoistočnjak i jugozapadnjak, a na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak koji će tijekom dana okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 3, a na Jadranu od 8 do 13°C, na otocima i krajnjem jugu koji stupanj viša. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 12, a na Jadranu od 15 do 19°C.

U subotu se očekuje porast naoblake uz mjestimičnu kišu. Naoblačenje će već ujutro zahvatiti sjeverni Jadran, a do poslijepodneva unutrašnjost i Dalmaciju. Kiša će prema kraju dana biti češća, a na Jadranu je moguć i pokoji pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju i vrlo jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako, prema kraju dana i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 8 te od 11 do 16°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 15 do 19, a na Jadranu od 18 do 22°C.

nedjelju će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom. Mjestimice su moguće i izraženije oborine. Najmanje oborina se očekuje na istoku. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jako i olujno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15 te od 16 do 20°C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda od 18 do 22°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, i u prvoj polovici sljedećeg tjedna nastavit će se period kišnog vremena. Jedino će u ponedjeljak biti prolazno stabilnije.