UDAR NA STANDARD

Kako preživjeti u Hrvatskoj: Za Uskrs ćemo jesti najskuplja jaja u Europi

04.03.2023 u 10:38

Bionic
Reading

Više od 800.000 hrvatskih plaća u rasponu je od 560 do 877 eura. Prosječna mirovina iznosi oko 400 eura, a umjesto povećanja primanja, najavljuju nam nova poskupljenja, piše u subotu Večernji list.

Prve dane ožujka hrvatski su građani dočekali strahujući od novog cjenovnog udara koji je sasvim otvoreno i jasno najavljen, ne ostavljajući ni tračka nade da će nas ipak nekako zaobići, navodi dnevnik.

Za Uskrs bismo mogli jesti najskuplja jaja u Europi. Prošla je i prva godina rata u Ukrajini, koji je duboko potresao energetsko tržište i unio nesigurnost širom kontinenta.

Najavljuje se novo poskupljenje plina, a ako se obistini, grijanje će nemalom broju naših građana postati luksuz, baš kao i samo stanovanje.

  • +2
Najskuplja jaja u Europi Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Cijene nekretnina odletjele su u nebesa u posljednjih godinu dana, a gotovo je nemoguće unajmiti manji, “pristojan” stan u Zagrebu ispod 400 eura. Tolika je prosječna mirovina u našoj zemlji.

Kako ćemo (pre)živjeti u Hrvatskoj, pita novinarka Večernjeg lista Suzana Lepan Štefančić, ističući da je ipak najteže samcima i obiteljima s više djece.