MIKULIĆ PITAO BANDIĆA

'Kako je porezni dužnik postavljen za ravnatelja Doma zdravlja'

31.05.2014 u 18:26

Bionic
Reading

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) danas je na aktualnom satu skupštinske sjednice upitao zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako je moguće da je učinjen takav previd te je za novog ravnatelja Doma zdravlja Zagreb - istok izabran čovjek s poreznim dugom, a Bandić mu je odgovorio da ako je to točno, idući tjedan će biti riješeno.

Mikulić je rekao da je za novog ravnatelja Doma zdravlja Zagreb - istok postavljen dr. Raul Protić koji je kao vlasnik privatne ordinacije iza sebe ostavio nepodmirene obveze prema državi, pa je tako prema posljednoj službenoj verziji popisa dužnika Porezne uprave navedeno da duguje 87346 kuna sa osnove duga doprinosa za obavezna osiguranja. Mikulić je upitao koja je to poruka većini građana Zagreba koji u ova teška vremena teškom mukom, ali ipak uspješno, podmiruju sve svoje obveze te zamolio Bandića da tu informaciju, ako je nije imao, provjeri i promptno reagira. Zamolio je i pismeni odgovor.

Bandić je istaknuo da on, za razliku od njega, može i pogriješiti i rekao da za to nije znao. 'Ako je to točno - nema nitko pravo da ne plaća porez', poručio je. Dodao je i kako kada se netko imenuje na funkciju ne mora podnositi potvrdu je li platio porez. Ako je točno da novi ravnatelj Doma zdravlja Zagreb - istok nije platio porez, idući tjedan će to biti riješeno, poručio je Bandić. Dodao je kako je platiti porez abeceda.

Pravu malu buru izazvalo je pitanje zastupnice Vedrane Gujić (HNS) koja je pitala gradonačelnika zašto je dao 120 tisuća kuna udruzi 'U ime obitelji' i njihovom web portalu. Kako je izjavila, ta je udruga dobila prostor od grada za rad te novac bez natječaja 'iako je riječ o konzervativnoj udruzi'.

Na to joj je gradonačelnik Bandić rekao kako je on gradonačelnik svih građana Zagreba, a da je ona samo zastupnica HNS-a. Optužio je HNS kako je nemoralno što koristi neke prostore iz razdoblja dok je bio u vlasti, iako danas ima dva zastupnika a zamjera što je dodijeljen prostor toj udruzi. Na to je replicirala Gujić koja je rekla da je pitala zašto je taj novac i prostor dodijeljen udruzi bez natječaja a ne o prostorima koje koristi HNS, a Bandić joj je na to poručio da se "okane ćorava posla" te da i oni nešto pošalju u poplavama pogođenu Slavoniju kao što je to učinila udruga "U ime obitelji".

Na to je reagirao Tomislav Stojak (HNS) kazavši Bandiću da se ponaša nekorektno i da govori neistine te zatražio da se objave ugovori o korištenju gradskih prostora HNS-a, ali i drugih korisnika.

'Kada bih vam oduzeo te prostore, vi biste ispali žrtve, a to ne želim', poručio mu je Bandić i naglasio da su mu njegovi ljudi na terenu rekli da HNS ne koristi dvije trećine gradskih prostora u kojima se sada nalazi.

'Skinut ću se gol na Trgu bana Jelačića ako se ispostavi da sam u krivu', poručio je Bandić.

Na dnevnom redu Gradske skupštine je 26 točaka, a sada je pred zastupnicima rasprava o smanjivanju plaća gradonačelniku i njegovim zamjenicama te dužnosnicima koje bira ili imenuje Gradska skupština, smanjivanju naknada gradskim zastupnicima te smanjivanju plaća gradskim službenicima i namještenicima.