JEDINI OD 104 OSOBE

Kako je dječak preživio pad aviona?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.05.2010 13:32
  • Objavljeno 13.05.2010 u 12:30
Preživjeli dječak

Preživjeli dječak

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Nakon jučerašnje stravične zrakoplovne nesreće koja se dogodila u Tripoliju, koju je od 104 putnika i članova posade preživio samo jedan desetogodišnji dječak, uz pitanje kako je došlo do pada aviona nameće se i pitanje kako je mali Nizozemac uopće uspio preživjeti

Službena libijska novinska agencija dječaka je identificirala kao desetogodišnjeg Rubena van Ashouta, iako su jedne nizozemske novine, Brabants Dagblad, ponudile drugi način pisanja njegovog imena i drugu dob, javlja Associated Press. Dječakova baka, An van de Sande, rekla je tim novinama da je Ruben bio u Južnoj Africi na safariju sa svojim bratom i roditeljima, koji su slavili godišnjicu braka.

Također je rekla da osobno nije vidjela snimku dječakova spašavanja, pa je dodala kako su joj ostali članovi obitelji rekli da nisu sigurni da je preživjeli dječak član njihove obitelji. Nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je da ne može sa sigurnošću potvrditi dječakov identitet.

Dječak je prikazan na libijskoj televiziji s maskom za kisik na licu, s više intravenoznih priključaka za infuziju na tijelu te monitorom za praćenje vitalnih funkcija pokraj kreveta. No unatoč zabrinjavajućem izgledu, dječak je prebrodio ne samo pad zrakoplova nego i višestruke lomove kostiju u obje noge, koje su uspješno operirane.

Ipak, pitanje koje je mnogima na umu glasi – kako je dječak uspio preživjeti pad aviona koji je ubio 103 ljudi koji su letjeli zajedno s njim. Nažalost, na to pitanje nitko još uvijek nema odgovor

Associated Press tako javlja da službeni istražni organi još uvijek nisu ponudili nikakvo objašnjenje. Ipak, u zadnjih deset godina zabilježeno je najmanje pet slučajeva u kojima je pad komercijalnog putničkog zrakoplova preživio točno jedan putnik odnosno putnica. Tako je, primjera radi, prošle godine mlada djevojka preživjela punih 13 sati u moru držeći se za plutajući otpad nakon pada zrakoplova pokraj otočja Comoros.

'Ideja o jednom preživjelom možda se čini neobičnom, ali to se dogodilo više puta', rekao je AP-u Patrick Smith, pilot American Airlinesa te autor knjiga o avijaciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi