U IŠČEKIVANJU RASPLETA

Kako bi Bandić pod mjerama opreza upravljao Zagrebom?

11.04.2015 u 18:59

Bionic
Reading

Nakon što je sud odlučio da ostaje na slobodi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vraća se svojim uobičajenim poslovima. U očekivanju pismenog rješenja sudske odluke koja bi mu prema neslužbenim informacijama trebala u ponedjeljak vratiti gradonačelničke ovlasti, subotu je počeo šetnjom i čitanjem novina, a našao je vremena i za kraći razgovor s građanima

Prema neslužbenim informacijama sa Županijskog suda u Zagrebu, Milan Bandić u ponedjeljak će ponovno obnašati dužnost gradonačelnika. Njegova zamjenica Vesna Kusin nije potvrdila ovu informaciju. Izjavila je samo da Bandić nikada nije prestao biti gradonačelnikom.

'Ja se nadam da se vraća... Mi službene odluke još nemamo, vi ste je prije objavili, mi ga željno očekujemo. Ne znam hoće li biti ograničen zbog mjera opreza, ne mogu ništa misliti. Vidimo kako naše sudstvo donosi sad jednu, sad drugu odluku... Ne bih željela biti prorok, ali mi ga očekujemo u gradu', izjavila je Kusin za RTL Danas.

Milan Bandić slobodan je čovjek, ali uz mjere opreza, jer ne smije ponoviti djelo i utjecati na svjedoke. A deseci USKOK-ovih svjedoka u aferi Agram rade u Gradskom poglavarstvu, pa nije jasno kako bi gradonačelnik u ponedjeljak mogao normalno obavljati svoj posao ako ne smije komunicirati s njima.

S obzirom na to da je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić prošli put novinarima 45 minuta iscrpno objašnjavao detalje vezane uz Bandićevo puštanje na slobodu, očekuje se da će sud u ponedjeljak specificirati što točno Bandić smije, a što ne smije činiti, izvijestio je RTL.

'Zagrepčani ne smiju biti taoci upravljačke krize u Zagrebu. Činjenica je da su građani, nažalost, malo zbunjeni radom hrvatskog pravosuđa', upozorio je Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a.