panika u akciji

Kakav rasplet događaja: Žena iz pošte u Zapruđu ne samo da nije pozitivna na koronavirus, već je činila dobro djelo

08.04.2020 u 17:41

Bionic
Reading

Zagrebačka policijska uprava izvijestila je u srijedu da žena koja je ušla u poslovnicu Hrvatske pošte u novozagrebačkon naselju Zapruđe, ne boluje od koronavirusa i svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da su policajci izašli na mjesto događaja nakon zaprimljene informacije kako je nepoznata žena bila u prostoru pošte u Zapruđu, i tada je, navodno, sama izjavila da boluje od koronavirusa, zbog čega dezinficiraju taj poštanski ured.

Policija je provjerama na terenu te kroz razgovor sa zaposlenicima pošte i drugim obavljenim razgovorima utvrdila kako je u prostorije pošte u Zapruđu jutros oko 9 sati doista došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo poduzeće.

  • +2
Zatvorena pošta u Zapruđu nakon ulaska žene oboljele od koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Također, utvrđeno je i da ona ne boluje od koronavirusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena tim virusom, no koja se - strogo poštujući odluke Stožera civilne zaštite RH, nalazi u svom stanu i ne izlazi izvan tog prostora da ne bi zarazila svoje sugrađane.

Žena koja je donijela doznake, je susjeda koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njegovoj obitelji, a koji se svi nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Stožera.

Te papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka zaposlenici u pošti, s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene Covidom-19, a što je krivo shvaćeno od zaposlenice HP-a u smislu da je ona zaražena, pojašnjava policija.

„U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je žena imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim uputama i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.