S PULSKE TRŽNICE

Kajin: 'Podržite istarsku priču!'

05.12.2009 u 13:34

Bionic
Reading

IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin na današnjem je druženju s građanima na pulskoj gradskoj tržnici poručio da će upravo oni odlučiti tko će u idućem mandatu voditi zemlju - hoće li je, kako je rekao, voditi kapital, kriminal ili poštenje

Kajin je pozvao građane da svojim glasom podrže opstojnost pulskog Uljanika koji, kako je kazao, 'ponovno ulazi u neke igre oko privatizacije početkom iduće godine', ali da istodobno podrže skromnu 'istarsku priču' kako bi se Istra afirmirala i emancipirala i time pomogla Hrvatskoj.

'Nemojte da ovoga puta novac bira umjesto vas jer se bojim da je upravo to na djelu. Smatram da nikada nije bilo tako očito da novac u ovoj zemlji bira predsjednika države, kao što će biti sada', istaknuo je Kajin ustvrdivši da je ova zemlja došla do dna te da gotovo da nema više što dati jer je upropaštena, kako materijalno-financijski tako i ekonomski.

'Za početak trebalo bi počistiti naše institucije i pohapsiti bandu lopovsku koja je pokrala Hrvatsku kao nitko do sada', rekao je Kajin dodavši da nije dovoljno što odlaze samo ministri, a da njihovi ljudi koji su, kako je kazao, 'za njih krali', ostaju u tim institucijama. Nažalost, tvrdi Kajin, u Hrvatskoj vrijedi pravilo 'što veći lopov, to je bolji Hrvat, odnosno što je veći lopov, to je uvaženiji član naše zajednice'.

'Nitko u povijesti ovih prostora nije pokrao ovu državu onoliko koliko su je pokrali najbolji sinovi ovoga naroda. No, kao što se ovaj narod oslobodio od tuđinaca, tako se treba osloboditi svojih lopova jer će tek tada ljudima biti bolje', naglasio je Kajin obećavši istrijanizaciju Hrvatske, odnosno da će se u ovoj zemlji morati puno više raditi te žrtvovati.