VELIKI ANTIFAŠIST

Kajin ne da Thompsonu u Arenu ni ovoga ljeta

02.04.2009 u 20:41

Bionic
Reading

Premda je pulsko gradsko poglavarstvo do 31. ožujka trebalo odlučiti koji će prijavljeni programi dobiti zeleno svjetlo za nastup u Areni, a koji neće, u srijedu se iz gradske uprave o tome nitko nije izjasnio

Medije je najviše zanimalo hoće li IDS-ova gradska vlast odobriti nastup Marku Perkoviću Thompsonu u Areni. Poglavarstvo je odluku o toj vrućoj temi odlučilo odgoditi za iduću sjednicu, koja će se održati 9. travnja.

Zbog otkazivanja suglasnosti za Thompsonov koncert u Areni prošlog ljeta pjevač i njegov menadžer Zdravko Barišić tužili su Grad Pulu, na temelju čega su sudski spor izgubili na pulskom Općinskom sudu, dok na Upravnom sudu RH još nije zakazano prvo ročište.

Zdravko Barišić tvrdi da iz svojih pouzdanih neslužbenih izvora doznaje da će pulski gradonačelnik Boris Miletić, pod snažnim pritiskom najgorljivijeg IDS-ovog antifašista Damira Kajina, ponovno, mimo zakona i argumenata, uskratiti Thompsonu koncert i ovog ljeta u Areni, piše Slobodna Dalmacija.

Prozvani IDS-ov zastupnik Damir Kajin smatra nebuloznima tvrdnje da je on nagovarao gradonačelnika Miletića da kaže 'ne' Thompsonu jer je, kaže, Boris Miletić odgovoran gradonačelnik, koji dobro poznaje očekivanja svojih sugrađana te se sukladno tomu ponaša i donosi odluke. 'Moj mu je savjet svakako 'ne' Thompsonu', kategoričan je Kajin. 'Iskreno se nadam da do toga koncerta neće doći, ne zbog mene nego zbog istarske javnosti i zdravog razuma, koji ne toleriraju koketiranje s ustaštvom. Mi u Istri imamo pravo na takav stav, koji je legitiman, iako sam svjestan da Thompsonove poruke padaju na plodno tlo jer si u protivnom ne bi mogao kupiti stan od deset milijuna kuna. Istra nije Zagreb, pa da se u režiji Grada Thompson angažira dva dana prije održavanja drugoga kruga lokalnih izbora', rekao je Damir Kajin.