UVRIJEĐENI NA PRISAVLJU

Kajin je uvrijedio sve djelatnike HRT-a

01.04.2009 u 19:24

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija (HRT) reagirala je priopćenjem na izjavu saborskoga zastupnika Damira Kajina (IDS) da se na Hrvatskoj televiziji (HTV) kupuje gotovo svaka emisija, od 'Lica nacije' do 'Poslovnog kluba', ističući kako HRT smatra da je Damir Kajin svojom izjavom uvrijedio gotovo svakog od 3600 njegovih djelatnika

U priopćenju koje je poslao predstavnik HRT-a za odnose s javnošću Janos Roemer stoji da je danas objavljen izvještaj iz Sabora pod naslovom "HDZ: izvješća o državnim poduzećima su na internetu" u kojem se na kraju spominju i ozbiljne optužbe saborskoga zastupnika Damira Kajina na račun HRT-a.

Ističe se da se ni u emisiju 'Lica nacije' ni u emisiju 'Poslovni klub" te ni u jednu drugu HTV-ovu emisiju ne ulazi kupnjom. Ako gospodin Kajin raspolaže ikakvim dokazom za takvo što ozbiljnijim od hodničkoga trača, neka ga iznese javno ili uputi Državnom odvjetništvu, a u suprotnom, ističe se u priopćenju, HRT od njega očekuje da se ispriča zbog klevete.

HRT će razmotriti i mogućnost da od Hrvatskoga sabora zatraži ukidanje imuniteta koji, kako se navodi, gospodin Kajin zlorabi, kako bi i sudskim putem zaštitio svoje zaposlenike.

U priopćenju stoji da je "Kajin svojom izjavom uvrijedio gotovo svakog od 3600 djelatnika HRT-a, od kojih bez sumnje" golema većina pošteno radi svoj posao, a i sve koji su zbog svoje stručnosti i aktualnosti gostovali u spomenutim emisijama.

HRT u priopćenju, uz ostalo, navodi da bi se od saborskog zastupnika kojeg štiti zastupnički imunitet očekivalo više osobne odgovornosti za izgovorenu riječ i bolja potkrepa ozbiljnih optužaba.