ODLUČENO U BUZETU

Kajin izbrisan iz članstva IDS-a

03.01.2013 u 19:11

Bionic
Reading

Damir Kajin više nije član IDS-a. Odluka o njegovu brisanju iz članstva stranke, donesena je na večerašnjoj sjednici Predsjedništva IDS-a Buzeta, iako mnogi kažu da je Kajin isticanjem kandidature za župana mimo IDS-a sam sebe 'izbrisao' iz stranke

'S današnjim danom prestaju sve funkcije koje je obavljao Damir Kajin u ime IDS-a i razrješava se dužnosti potpredsjednika IDS-a i predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru', priopćeno je večeras iz Ureda za odnose s javnošću IDS-a.

Izbrisan je iz članstva IDS-a na zahtjev predsjedništva njegove matične buzetske podružnice, zbog toga što je današnjim činom objavljivanja koalicije i odluke da se kandidira na lokalnim izborima 2013. prekršio odredbe Statuta IDS-a, koji kaže da se nitko od članova stranke ne može kandidirati na izborima bez suglasnosti stranke, navodi se u IDS-ovom priopćenju.

'Davno sam se s njima ideološki razišao, no zanima me kako će ti Jakovčićevi poltroni objasniti da Jakovčić koji je predsjednik stranke u izbore za EU parlament ide kao nezavisni', komentirao je Kajin. Dodaje da je, kad se radi o kriterijima, to paradoks jer njega, koji ide kako veli kao nezavisni na izbore s građanima, izbacuju iz stranke.

'O ulasku gospodina Kajina u SDP dosad nije bilo govora', rekao je večeras SDP-ovac Peđa Grbin u HRT-ovoj emisiji Tema dana.

Za razliku od sada, prije četiri godine nikoga nije bolilo što SDP nema svoja kandidata za Istru, rekao je Grbin, dodajući da se nada da će Kajin 'nastaviti napadati SDP' jer je konstruktivna kritika prilika za stranku da bude još bolja.

'Svi koji poznaju Kajina znaju da on neće šutjeti i upravo je to činjenica koju ljudi vole i cijene', zaključio je Grbin.

Boris Miletić, gradonačelnik Pule i potpredsjednik IDS-a, istom prilikom poručio je da je odlazak Damira Kajina 'homogenizirao stranku'.

'Naši redovi nikada nisu bili zbijeniji... Sve što Kajin misli o radnicima i umirovljenicima rekao je kada je uzeo povlaštenu mirovinu na jedan dan', priklopio je Miletić.