S Divasom, malim bircom u Martićevoj u Zagrebu nisu oduševljeni samo Hrvati nego i stranci kojih je svakim danom sve više.

Kafić po mjeri Zagreba... i Chucka Norrisa

05.12.2011 u 09:01

Bionic
Reading

Sjećam se dana kada sam morala dulje kontemplirati gdje u centru Zagreba sjesti a da je ugodno, da nema previše ljudi, da nije na špici, da je kava dobra, da ima wireless internet i da građani drugog reda (čitaj: pušači) unutra mogu uživati u sitnim radostima.

Jednog ranog jesenskog jutra krenula sam na svoju uobičajenu kavu u Divas...

Sad mogu i službeno reći da je to moj kvartovski kafić u kojem mi je i više nego ugodno i u koji s guštom pozivam svoje prijatelje i radne kolege, pa tako nerijetko sretnem i Jelenu Ivu Nikolić koja je na svom blogu Sjedi i jedi već pisala o Divasu.

S Divasom, malim bircom u Martićevoj u Zagrebu nisu oduševljeni samo Hrvati nego i stranci kojih je svakim danom sve više. A kako ne bi i bilo kad se mjesta poput Divasa u metropoli mogu nabrojati na prste jedne ruke... možda sam i to puno rekla.

Pitate se u čemu je kvaka?

Ukratko ću vam ispričati svoj doživljaj, i to više kroz fotografiju negoli tekst jer slika govori tisuću riječi.

Čim prvi put kročite nogom unutra zaboravite da ste došli samo popiti kavu i prolistati novine nego brže bolje krenete u razgledavanje prostora koji na prvu izgleda skupocjeno, no ubrzo shvatite da je netko bio jaako kreativan.

Obožavam knjige (ne samo u svrhu čitanja, nego i vizualnog momenta), a netko se fino dosjetio kako pokazati što ima u kućnoj biblioteci i tako oplemenio običan bijeli zid (to možete sve i i vi u svom vlastitom domu).

Što nije slučaj i sa starim VHS kazetama koje su samo printane.

Lusteri obljepljeni novinskim i časopis papirom.

Nešto moderniji izričaj... al još uvijek isti kafić.

Miješanje stilova može biti pun pogodak.

Ovdje se osim uobičajene kafanske ponude služe i prirodni sokovi, ukusne slastice i prefini čajevi.

Fotografije s poznatim i nepoznatim motivima i junacima vise posvuda...

Uobičajeni detalji na neuobičajenim mjestima.

Prostorija za pušače ima istočnjačku notu.

Ako je Chuck bio tu, nema razloga da i vi ne svratite.

Divas ima i slatku baštu... no to će malo pričekati.

majica: New Yorker, kožna suknja: H&M, cipele: Jeffrey Campbell, torba: New Yorker

Eto, sigurna sam da i vi imate svoj omiljeni kvartovski kafić (ukoliko znate za neki koji super izgleda pošaljite info na modakomoda@t-com.hr pa ću ga drage volje posnimiti), no ja svoj ne bih mijenjala ni za što. Živio Divas!