UVREDE PLJUŠTE!

Kad si BBB i Torcida pruže ruku...

30.09.2012 u 12:26

Bionic
Reading

Kada si BBB i Torcida pruže ruku i zajedno, u isti glas počnu skandirati nekome ili nečemu onda je to nešto zaista posebno. Isto je tako i kada vrijeđaju. U 20-tak godina hrvatske samostalnosti češće su, mnogo češće bili na suprotnim stranama, no sinoć su se na Maksimiru vratili u 90-te, zaboravili navijačku netrpeljivost

Najnovije 61. izdanje najvećeg nam domaćeg derbija zaista je ponudilo pregršt priča. Od superbrzog pogotka Hajduka, preko odlične Dinamove igre i sveukupnih vrlo kvalitenih zbivanja na terenu, do sada već otvorene navijačke mržnje spram HNS-u, Mamiću i jednom igraču koji se, izgleda, pretvara u simbol istog tog ružnog odnosa.

Kada si Bad Blue Boysi i Torcida pruže ruku i zajedno, u isti glas, počnu skandirati nekome ili nečemu onda je to nešto zaista posebno. Isto je tako i kada vrijeđaju. U 20-tak godina hrvatske samostalnosti češće su, mnogo češće bili na suprotnim stranama, no sinoć su se na Maksimiru vratili u 90-te, zaboravili navijačku netrpeljivost i - krenuli u rat.
Jer, drugačije se to ne može protumačiti.

Sami izlazak igrača na teren, navijači su ispratili sa salvama uvreda na račun HNS-a, a nije dugo trebalo čekati i na prvi veći zvižduk. Maksimirski Jug i Istok (gdje su jučerašnju utakmicu odgledali Boysi) jučer je pucao po šavovima kada je službeni spiker pri objavljivanju Čačićeve udarne postave stigao do broja 10.... 's br. 10, novopečeni hrvatski reprezentativac...'. Nije stigao ni izgovoriti ime spornog igrača kada su ga zasuli gromoglasni zvižduci.

Isto je bilo i prilikom Sammirovog izlaska iz igre.

Uvrede na račun HNS-a stizale su s obiju tribina, a Torcida je čak izvjesila veliki transparent - 'Sjever i jug jednom su skupa, bit će ti manja i mišja rupa, zvižduci s Maksimira melem su za naše uši, Mamiću k… nam puši', na što je Istok odgovorio proklamirajućim aplauzom.

'Veliki je pritisak bio na meni. Svi su me gledali, a ja nisam smio razočarati. Ovih dana nisam pratio medije, ali ono što sam vidio bilo je vrlo negativno i zaista sam imao puno motiva. Zvižduci? Iskreno, očekivao sam takvu reakciju iako to uopće nema smisla', kazao je Sammir vašem izvjestitelju.

Što dalje? Kako, ako je uopće moguće, popraviti odnos navijača prema Savezu, a da ono najsvetije, reprezentacija, ne ispadne najveći gubitnik i ogromna kolateralna žrtva? Vrijeme pred nama ponudit će odgovore...