RANKO OSTOJIĆ:

Kad imaš drugih problema, izmisliš 'vrhunsku indiciju'

25.01.2016 u 17:45

Bionic
Reading

Bivši ministar unutarnjih poslova i član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić izjavio je u ponedjeljak kako 70 dana nakon izbora nije očekivao da će od prvog potpredsjednika Vlade čuti kako sumnja u regularnost izbora.

"Svašta sam se naslušao ovih dana, ali tako nešto je nepotrebno", rekao je Ostojić i ocijenio da to što govori Tomislav Karamarko nije utemeljeno, a ponajprije je neodgovorno.

"Osoba s takvim iskustvom dovodi u situaciju da Državno izborno povjerenstvo i potvrđeni rezultati budu dovedeni u sumnju, bez ikakvih dokaza, bez ijedne primjedbe. To je mogao spriječiti svaki član biračkog odbora", ocijenio je Ostojić odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa sumnjama Tomislava Karamarka u regularnost izbora.

Istaknuo je da se sličan način javnih istupa može i dalje očekivati. "Sad imamo jedan novi tempo. Kad imaš drugih problema, izmisliš 'vrhunsku indiciju'. Otvaraju se nove sumnje, a time se prikriva izostanak reforme i dogovora", rekao je Ostojić i dodao kako javnost zbunjuje to članovi iste Vlade imaju potpuno suprotstavljena mišljenja koja, kako je rekao, "plaše veliki dio građana Republike Hrvatske".

Ostojića su novinari pitali i žali li danas zbog komentara na facebook profilu kojim je kritizirao unutarstranačke napade na vodstvo SDP-a. "Ni najmanje ne žalim. Uvijek sam govorio istinu, ni jedno ime tamo nije napisano. Oni koji su se tamo prepoznali očito je da su imali razloga da na tako nešto reagiraju. Slobodno neka me tuže", rekao je Ostojić te ponovio da su aktualni kritičari licemjeri jer pitanje odgovornosti nisu potaknuli 9. studenoga nakon izbora.

"Ne možeš tražiti ostavku vodstva u kojem se nalaze i Komadina i Bernardić i Ranko Ostojić, a da pritom ne kažeš imenom i prezimenom tko ti tu smeta. A da ne govorimo o tome tko to govori. Smatram da je potrebno razgovarati unutarstranački, a to je ono za što se zalaže Zoran Milanović", istaknuo je Ostojić. Prozvao je kritičare da nakon zatvorenih sjednica Glavnog odbora SDP-a "trče novinarima navijajući za svoje stavove". Ostojić je također rekao da će na stranačkoj konvenciji biti prilike da svatko svakome kaže "ono što ga sljeduje".