poljak u kijevu

Kaczynski na presici sa Zelenskim zatražio međunarodnu mirovnu misiju u Ukrajini

15.03.2022 u 23:43

Bionic
Reading

U Ukrajinu treba poslati međunarodnu mirovnu misiju, rekao je u utorak u Kijevu čelnik poljske vladajuće stranke na konferenciji za novinare s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim

'Mislim da je nužno imati mirovnu misiju, NATO-a i možebitno neke šire međunarodne strukture, ali misiju koja će se moći obraniti, koja će djelovati na ukrajinskom teritoriju', rekao je Jaroslaw Kaczynski na konferenciji koja je emitirana na poljskoj televiziji.

Kaczynski je u utorak doputovao vlakom u Kijev s premijerima Poljske, Češke i Slovenije te su se sastali s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, a on ih je obavijestio o tijeku rata s Rusijom nakon invazije na njegovu zemlju 24. veljače.

Premijeri Mateusz Morawiecki, Peter Fiala i Janez Janša prvi su strani čelnici koji su posjetili Kijev nakon početka ruske invazije.

'Vaš posjet Kijevu u ovo teško vrijeme za Ukrajinu snažan je znak potpore. Doista nam to puno znači', napisao je Zelenski online.

Kratka snimka koju je objavio njegov ured prikazuje Zelenskog kako razgovara s Morawieckim, Fialom i Janšom.

Na tim je razgovorima bio i zamjenik poljskog premijera Jaroslaw Kaczynski, vođa vladajuće stranke Pravo i pravda, kojega se doživljava kao glavnog donositelja odluka u zemlji.

  • +20
Granatiranje Kijeva Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia