IZBJEGAO SMRT ZA DLAKU

Jureći vlak skinuo mu tenisicu sa stopala

15.02.2009 u 18:40

Bionic
Reading

U nastojanju da ne zakasni na posao, 19-godišnji nesmotreni Britanac skoro je izgubio glavu pod jurećim vlakom

Kamere u Velikoj Britaniji snimile su pretrčavanje jednog muškarca preko željezničkog prijelaza u kojem je za djelić sekunde izbjegao smrt.

Video je objavio Network Rail u sklopu akcije kojom stanovnike želi upozoriti na opasnosti nepoštivanja prometnih signala na pružnim prijelazima.

Vlak je prošao toliko blizu mladića da mu je skinuo cipelu s noge. Čini se da je neimenovani 19-godišnjak, koji je unatoč sigurnosnim svjetlima preskočio brklju i krenuo preko pruge za svojim prijateljem, bio potpuno nesvjestan opasnosti.

Vlak je u tom trenutku prijelazom projurio brzinom od oko 120 kilometara na sat, a mladić je u zadnji tren izbjegao pogibiju.

O događaju je progovorio i sam 19-godišnjak, Craig Grant.

'Zlo mi je od činjenice da sam bio pola sekunde od smrti. Sretan sam što se radilo o tenisici, a ne mojoj nozi. Da me vlak udario, poginuo bih na mjestu', ispričao je Craig koji je taj dan išao na posao.

Craig je vidio kako jedan muškarac preskače ogradu i prelazi prugu, a kako je kasnio na posao - učinio je isto. Nije znao da dolazi vlak, tvrdi, pa je vjerovao kako može prijeći prugu. No tada je vidio vlak i potrčao te za par centimetara izbjegao smrt.

Neopreznog stanovnika Romforda policija je kasnije uhitila zbog nepoštivanja prednosti vlaka.