n/a

Juneća rebra pirjana u pivu

  • Autor: Drugi plan
  • Zadnja izmjena 13.04.2010 09:36
  • Objavljeno 16.04.2010 u 06:00
juneaa-rebra-pirjana-u-pivi3

juneaa-rebra-pirjana-u-pivi3

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ozren Drobnjak

Iznenadite svoje ukućane ovom neočekivanom kombinacijom u koju je uključen i kakao prah

SASTOJCI:

10 junećih rebara narezanih na komade 10-12 cm
3 žlice maslinovog ulja
375 ml tamnog piva
10 češnjeva češnjaka, oguljenog i nasjeckanog
2,5 cm svježeg đumbira, oguljenog i nasjeckanog
3 žlice rižinog octa
50 g gorke čokolade, 99 % kakaa
1/2 žličice ljute mljevene papričice
400 ml pilećeg temeljca
svježi peršin, nasjeckani

PRIPREMA:

1. Dobro posolite i popaprite rebra. Zagrijte ulje u širokoj tavi ili loncu i prepecite meso dok ne dobije vrlo tamnu boju sa svih strana. Ako nemate dovoljno veliku tavu, napravite to u više puta ili u više posuda.
2. Izvadite rebra iz tave i podlijte tavu pivom da otopite sve što se primilo za dno tave. Dodajte češnjak i đumbir i pirjajte nekoliko minuta. Vratite meso na tavu i dodajte ocat, temeljac, čokoladu i papričicu.
3. Zagrijte pećnicu na 160°C.
4. Poklopite, stavite u pećnicu i pustite da se krčka 3 sata, okrećući rebra nekoliko puta dok su u pećnici. Meso bi trebalo biti vrlo mekano i odvajati se od kosti.
Otklopite i nastavite peći još 30 minuta. Meso poslužite s umakom i pire krumpirom pomiješanim s malo hrena i milerama. Prije serviranja pospite meso svježim nasjeckanim peršinom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!