SLAVLJE U SPLITU

Judino drvo - uskrnuće splitskog noćnog života!

04.04.2015 u 10:58

Bionic
Reading

Klub 'Judino drvo' u splitskoj Kopilici danas slavi svoj prvi rođendan uz nastup Davea Barrowsa, Fankstera i Kida VA, a sutra uživo - Bad Copyja. U postu pročitajte Judino rođendansko obraćanje koji vam dijeli i ulaznice za koncert Bad Copy!


Prije točno godinu dana, bez puno pompe i foliranja, na adresi Kopilica 24 otvoren je klub Judino drvo. Gotovo preko noći reinkarnirao je splitsku klubsku scenu koja je godinama disala pomoću respiratora i u samo 365 dana, unio dašak Seatllea, Berlina i Londona. E pa prika Juda, sritan ti 1. rođendan i živia ti nama još miljun godina!

U nastavku pogledajte dio atmosfere iz protekle godine i pročitajte što vam sam Juda ima za reći:

"Kažu da se klubovima pamti prva i deseta obljetnica. Nekako zvuči obeshrabrujuće, jer prešućuje onih osam godina između, koje ko zna šta donose; koliko uspona i padova, bitnih i manje bitnih rođendana. Tko će se sve popet na binu, tko će zavrtit dobru muziku i koliko će se ekipe uzet ispred oltara nakon nezaboravne brijačine u WC-u?!

Evo nama je prva!

Za nas to znači da se zatvara nekakav ciklus započet na splitskoj Kopilici prošle godine u veljači, kad smo ušetali u željeznički hangar s masivnim ruzinavim kliznim vratima, koje je i danas jako teško pogurati u stranu pri ulasku. Najteže je bilo prvi put pogurat ta vrata, nitko nije znao šta nas čeka iza njih. Jeli je to samo stara, smrdljiva rupa na Kopilici koja čeka dan kada će se pretvoriti u supermarket ili u nekakav parking za teretne kamione, ili je to prostor u kojem možda Splićani s guštom krenu iz vikenda u vikend slušat dobre koncerte, gledat filmove, pratit predstave, plesat na klubskim večerima, trampit se za robu na nekakvim intimnim buvljacima.

Kakvo će biti Valentinovo? Hetero, homo ili pak hard core spektakl di neki nepoznati likovi guraju metalne predmete kroz različite šupljine, a u vrime Božića pada umjetni snijeg po bini dok bristolska scena gostuje na gramofonima.

Nitko nije znao da će puhat nezapamćena orkanska bura na dan kad u klub treba ušetati najveća hrvatska rock and roll diva, a isto tako nitko nije znao da će ista rasprodat dva koncerta u dva dana nakon dvadesetogodišnje pauze sviranja u splitskim klubovima. Hoće li biti više domaćih ili stranih bendova? Oćemo radit lito, ili će bit pre vruće?

Prvu godinu to ne možeš znat. Pogotovo kad se to sve treba desit iza vrata koja se tako teško otvaraju. Kad smo skužili da se ipak dešava, stavili smo jedna još kompliciranija vrata nakon ovih ruzinavih. Kompliciranija za proć kroz njih, ali opet lakša za iskustvo. Prolazak kroz ta nas je uveo u tako jebenu vibru da smo ih brzo zatvorili za sobom da ta jebenost nebi budila suside, i guštali smo koliko smo mogli. I guštat ćemo! Nećemo više vrata postavljat :) ali ćemo punit program, skenirat cviće, kreirat eventove, palit šterike, ladit rakije i čekat pravu ekipu da nam je Krema dovede!

Zato dođite ovaj vikend na rođendan iz dva dijela, udrite nam besu, a mi ćemo Vama otvorit vrata."

photo: Judino drvo
vizualni identitet: Zrinka Barbarić

Na facebook stranici ModaKomoda dijelimo ulaznice za sutrašnji koncert (05. ožujka) Bad Copy!