potencijalni koronalet

Jučerašnji novozaraženi stigao u Zagreb zrakoplovom, u tijeku je potraga za ostalim putnicima

05.06.2020 u 10:20

Bionic
Reading

Da nema još opuštanja, dokazuje potencijalni slučaj novog koronaleta. Naime nakon četiri dana bez novozaraženog jučer je jedan slučaj zabilježen u Zagrebu. To ne bi bio toliki problem da ta osoba nije stigla iz SAD-a zrakoplovom. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak tportalu je potvrdio kako je u tijeku kontaktiranje s putnicima sa spornog leta

Novozaražena osoba je mlađi muškarac koji radi u SAD-u. Po dolasku u Hrvatsku testiran je u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar te je potvrđeno da je zaražen koronavirusom.

On je u Hrvatsku stigao zrakoplovom, a Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, potvrdio nam je kako im je dostupan popis putnika te kako epidemiolozi pokušavaju stupiti s njima u kontakt.

Podsjetimo, drugog svibnja u Zagreb je stigao zrakoplov Croatia Airlinesa iz Frankfurta. Na tom, kako su ga mediji prozvali, koronaletu, ispostavilo se, bilo je 14 zaraženih osoba, uključujući dvojicu pilota koji su kasnije testirani i također bili pozitivni.