VELIKI RAT DOKTORA

Jovanović: Kujundžićeva prijetnja je zabrinjavajuća, on se zbog stresa potpuno izgubio

21.08.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon što je ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio da će tražiti doživotno oduzimanje licenci Željku Jovanoviću, Ines Strenji Linić i Boži Petrovu, stigla je i reakcija

'Vjerujem da je ministrov istup ostavio u nevjerici ne samo liječničku struku nego sveukupnu javnost. Ta zabrinjavajuća prijetnja ministra koji svoje ponašanje i djelovanje još od predizborne kampanje nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, kontinuirano vrijeđao kolege liječnike i svojim neutemeljenim paušalnim ocjenama i izjavama omalovažavao njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente ukazuje da se ministar pod stresom svoje funkcije potpuno izgubio', poručio je na Facebooku Željko Jovanović.

Podsjetio je kako je Kujundžić već odgovarao pred sudom časti Hrvatske liječničke komore kada je izjavio da su liječnici u Hrvatskoj 'nesposobne neznalice koje ne zaslužuju plaću'.

'Posljednjim izjavama, poput recidiviste, nanio je nemjerljivu štetu ne samo meni, dr. Strenji Linić i dr. Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema svim liječnicima u Hrvatskoj. Predmetnom izjavom prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić povrijedio je Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama. I sada ON prijeti doživotnim oduzimanjem licenci nama koji smo ukazali na njegovu nesposobnost i bahatost. Očekujem glasnu reakciju svih liječnika jer ministar Kujundžić se očito potpuno izgubio i jasno je da on više ne može biti ministar zdravstva! Uz ove najnovije izjave i najave vrlo je upitno kako Kujundžić razmišlja i donosi odluke. S njim i takvim logičkim sklopom u donošenju odluka u resoru zdravstva nema šanse za reformu koja će značiti dobrobit za pacijente i sve zdravstvene radnike!', poručio je Jovanović.

Podsjetimo, Kujundžić je najavio kako će tražiti oduzimanje liječničkih licenca Željku Jovanoviću, Ines Strenji Linić i Boži Petrovu zbog njihovih istupa nakon smrti mladića u Zaprešiću.

A sve je krenulo kada je Ines Strenja Linić tražila smjenu Kujundžića, dok je Božo Petrov najavio kako će oporba zatražiti njegov opoziv. S druge strane, Jovanović je pak ministra prijavio zbog vrijeđanja dvoje liječnika iz Mosta (Strenje Linić i Petrova), nakon što je Kujundžić za njih dvoje na konferenciji za novinare kazao kako 'vrijede u medicini koliko i on u poljoprivredi'.

  • +9
Milan Kujundžić Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL