SDP-OVAC ODGOVARA BUTERIN

Jovanović: Treći B učiteljice Jace priča bedastoće

13.05.2011 u 21:22

Bionic
Reading

'Tri B trio, Buterin – Borić – Burić, ponaša se kao da recitira pjesmicu svojoj učiteljici Jadranki na satu razredne zajednice trećeg B osnovne škole', kometirao je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović HDZ-ovu konferenciju za novinare u Rijeci te im poručio neka samo tako nastave, jer će na taj način dobiti tri posto glasova na izborima

Saborska zastupnica i riječka gradska vijećnica HDZ-a Vesna Buterin nahvalila je, podsjetimo, Jadranku Kosor jer 'ona itekako brine o Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji', nabrojavši cifre koje su dosad uložene unatoč gospodarskoj krizi.


Isto je učinila i sama Jadranka Kosor, samo dan ranije, kada je došla otvoriti već 20-ak dana otvoren studentski restoran u Sveučilišnom kampusu na Trsatu, nakon čega se oko sat vremena zadržala u središnjici stranke u Rijeci, izjavila novinarima da su razgovarali 'o puno lipih stvari', rekla da joj se žuri i požurila s cijelom svitom u restoran na Grobnik.

Razlog jednoglasne odluke na Nacionalnom vijeću o smjeni Garija Cappellija i postavljanju novog vođe HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji Josipa Borića novinari su očekivali, ali nisu dobili ni od predsjednice stranke. 'Naravno da sve razloge ne moramo podastirati i objašnjavati svakome', rekla je Kosor čiji je to prijedlog i bio, naglasivši da su sada još bolji i jači.

No, kako to obično biva na političkim konferencijama za novinare, ni Vesni Buterin nije promaklo sasuti niz kritika SDP-u, a sve SDP-ove kritike, rekla je, opovrgavaju činjenice, a kritiziraju oni koji ništa ne rade. Aludirajući tako na najglasnijeg Željka Jovanovića, zapitala se zašto se predsjednika SDP-a Zorana Milanovića ni ne čuje i znači li to da Jovanović potiho preuzima stranku.


'Bedastoća Vesne Buterin. Za razliku od HDZ-a, gdje se ne smije misliti svojom glavom ili govoriti drugačije nego što misli velika učiteljica Jaca, SDP je demokratska stranka u kojoj se tajno ne snimaju sjednice, a svi saborski zastupnici, poput mene, imaju slobodu u istupima. To još jednom pokazuje da nisu sve stranke iste i da je SDP svjetlosne godine ispred HDZ-a kada je riječ o demokratskoj proceduri. Zato će SDP sa Zoranom Milanovićem pobijediti HDZ s Jadrankom Kosor. Divljenje načinom vođenja stranke na Sanader – Kosor način prepuštam predsjednici trećeg B razreda Vesni Buterin i ostalima iz čopora HDZ mladeži koji su 'volontirali' za pola milijuna kuna iz crnih fondova', komentirao je Željko Jovanović njezine sumnje.

S obzirom da smo u izbornoj godini, za očekivati je da ćemo se ovakvih političkih prepucavanja i skupljanja bodova tek naslušati.