rasprava do kasno u noć

Jovanović: Proračun za znanost i obrazovanje je za sjest i plakat

23.11.2017 u 07:24

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović u pojedinačnoj raspravi o proračunu za iduću godinu, te projekcijama za 2019. i 2020., ocijenio je da je proračun ministarstva znanosti i obrazovanja 'za sjest i plakat' te je pozvao vladajuće da pokušaju osigurati više sredstava za obrazovanje

'Brojke sve govore, proračun za obrazovanje i znanost raste 617 milijuna kuna, od čega 477 milijuna odlazi na plaće što je moralo ići po kolektivnim ugovorima. Dakle rast je 140 milijuna kuna... Najporaznije je što u projekcijama za 2019. i 2020. obrazovanje raste 0,6 i 0,2 posto. Pa to je za sjest i plakat', kazao je Jovanović.

Pozvao je zato vladajuće da pokušaju osigurati više sredstava za obrazovanje i znanost. 'Nemamo ništa protiv aviona ali dajmo onda isto toliko i obrazovanje jer avioni nam neće donijeti da živimo bolje ni veću kvalitetu života', rekao je Jovanović.

Podsjetio je da je Hrvatska po izdvajanju za znanost i obrazovanje na začelju Europe, te istaknuo ako želimo se približiti EU moramo biti spremni za obrazovanje i znanost izdvajati više.

Što se tiče projekcija, obrazovnu reformu provode ljudi, odgovorio mu je Milorad Batinić (HNS). Uvjerava također da cjelovita kurikularna reforma kreće 2019. i 2020.

Iako je za pojedinačnu raspravu bilo prijavljeno 20-zastupnika, većina ih je odustala jer se sjednica oduljila do kasnih večernjih sati zbog jutrošnjih učestalih zahtjeva oporbe za stankama i nezadovoljstva načinom vođenja sjednice predsjedavajućeg Gordana Jandrokovića.

>>> Sabor sjednicu nastavlja u četvrtak.

  • +29
Sjednica Sabora Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek