SPORNA IZJAVA

Jovanović: Možda je Glunčiću podmetnula OZNA

21.12.2016 u 15:29

Bionic
Reading

Na sjednici Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu raspravlja se o diskriminacijskim opaskama državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja Matka Glunčića, vezanih za neuspjeh hrvatskih učenika na PISA testiranju

Matko Glunčić je nedavno izjavio da su rezultati PISA istraživanja loši jer su u njemu sudjelovala djeca s posebnim potrebama i nacionalne manjine. Za tu se izjavu ispričao, rekao da je ona bila gaf i da to nije mislio. SDP-ova Sabina Glasovac s tim se ne slaže te tvrdi da njegova izjava nije samo djelovala kao diskriminacija, nego je bila diskriminacija, te mu je poručila da što prije to shvati, to će biti bolje za sve, prenosi N1.

Zastupnik Goran Dodig (HDS) kazao je da ta izjava može imati štetne posljedice, ali da vjeruje u njegovu ispriku. Željko Jovanović (SDP) ironično je rekao da je Glunčiću možda podmetnula OZNA, a njegov stranački kolega Mirando Mrsić kazao je da je Glunčić opterećenje i za Ministarstvo i za Vladu. Sam Glunčić je na Odboru rekao da PISA nije njegovo područje djelovanja te se osvrnuo i na kurikularnu reformu, za koju je rekao da nije zaustavljena te da se takvim izjavama šalje kriva poruka. Ranije je Odbor raspravljao o imenovanju novih članova u Nacionalnom vijeću za znanost i visoko obrazovanje.