STOPAMA REVOLUCIJE

Josipović zaigrao na Tita i Tuđmana

17.07.2014 u 09:46

Bionic
Reading

Dok se Kolinda Grabar Kitarović u Bruxellesu priprema za summit NATO-a u rujnu, aktualni predsjednik Ivo Josipović je u domovini odlučio zaigrati na Tita i Tuđmana

U sklopu redovitih obilazaka zemlje, za koje tvrdi da nisu dijelom predizborne kampanje, krenuo je put Zagorja u kojem planira posjetiti rodna mjesta Josipa Broza Tita i Franje Tuđmana, Kumrovec i Veliko Trgovišće.

Očito u strahu da netko ne bi krivo shvatio da favorizira samo jednoga od njih, Josipović igra na sigurno i, kao predsjednik svih Hrvata, obići će rodna mjesta obojice 'velikih sinova našeg naroda'. Jer svaki glas je bitan.

Posjet će početi susretom s čelnicima Općine Veliko Trgovišće u 14 sati, a prije nego što stigne u Kumrovec oko 19 sati, obići će tvrtku Valoviti papir - Dunapack u Zaboku, dok će se u Tuhelju susresti s čelnicima te općine.

Boravak u Hrvatskom zagorju predsjednik Josipović završit će u Kumrovcu u kojem će nazočiti svečanosti otkrivanja spomenika Gjuri Stjepanu Deželiću u Muzeju Staro selo Kumrovec.