PRVI DAN BIVŠEG PREDSJEDNIKA

Josipović večerao s Gabrićem, Mirelu Holy nazvao telefonom

20.02.2015 u 12:19

Bionic
Reading

Je li na pomolu raskol na ljevici? Okreće li bivši predsjednik Ivo Josipović leđa Zoranu Milanoviću, u emisiji 'Poligraf' Hrvatskog radija govorili su o tome predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić, predsjednica ORaH-a Mirela Holy, predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić i saborski zastupnik HDZ-a Darko Milinović

'Problem SDP-a je problem Zorana Milanovića koji ne trpi konkurenciju. Pozvao je Josipovića u stranku na potpuno neprimjeren način', poručio je Nikica Gabrić te dodao da Milanovića smatra sposobnijim od ostalih SDP-ovaca. Dodao je kako 'u košnici SDP-a više nema meda ni matice, radilica je manje, a puno je trutova'. Također smatra kako bi Josipović dobio izbore da je prije godinu dana nastupio ovako.

Progovorio je i o klijentelizmu u SDP-u. 'Cijelo vrijeme me zovu SDP-ovci i govore - ajde, molim te, nagovori Josipovića neka ostane s nama ili bi se oni pridružili njemu, no nemaju hrabrosti i snage', kazao je Gabrić, ali nije htio otkriti o kojim se SDP-ovcima radi.

Te SDP-ovce strah je suprotstaviti se Milanoviću da ne bi ostali bez mjesta u Saboru. 'Nema promjene u SDP-u jer u njemu nema nijednog čovjeka koji je u stanju suprotstaviti se argumentima, organizacijom, vizijom, novim idejama i sposobnošću dovođenja novih ljudi da bi zamijenio Zorana Milanovića', poručuje Gabrić.

U emisiji je otkrio i kako je jučer večerao s Josipovićem, no nije htio otkriti o čemu su razgovarali.

Mirela Holy je kazala kako se jučer čula Josipovićem te dodala da će samostalno izaći na izbore. Kazala je i kako bi bilo bolje da su članovi ORaH-a na predsjedničkim izborima glasovali prema savjesti. Prema njezinom mišljenju, SDP-ov problem nije Milanović, nego - šutnja dobrih ljudi. SDP je izgubio ideološku podlogu, kazala je te otkrila da je Milanović više ne zove.

'Hrvatska je umorna i ne može više izdržati podjele. Stvari se trebaju rješavati uz partnerstva', poručio je Radimir Čačić. Smatra da se svi dobronamjerni i normalni ljudi, a takav je i Josipović, trebaju ujediniti. 'Svi koji su svjesni činjenice da Hrvatska mora ući u reforme mogu biti naši partneri', poručio je.

'Josipović je doživio nokaut. Ljevica nema lidera', poručio je Darko Milinović. Eventualna koalicija trećeg puta najvjerojatnije će se oslanjati na Radimira Čačića, a imat će i regionalnu notu, dodao je.