ORGANIZIRA SVOJU MALU STRANKU

Josipović uvrijeđen: 'Ne nudim se SDP-u, samo razgovaramo'

16.02.2017 u 18:09

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović krstari Hrvatskom u pripremama za lokalne izbore: nakon Zadra, u Splitu je proveo puna dva dana organizirajući, kako tvrdi, pedesetak pripadnika svog pokreta 'Naprijed Hrvatska'

Sam Josipović za tportal je potvrdio da se osobno neće kandidirati na izborima, a iznervirao se na pitanje 'nudi li se SDP-u?'. 'Kakvo nuđenje, izgleda da vi volite taj termin... Nikome se ne nudim, nego razgovaramo: mi smo mala i nova, a SDP etablirana stranka koja ima svoje probleme, ali i potencijale. Moja stranka i ja osobno zagovaramo ideju okrupnjivanja ljevice i vidjet ćemo kako će to proći. Dosadašnji razgovori u dijelu zemlje dobro su krenuli', kazao je Josipović za tportal. SDP mu je, u svakom slučaju, najpoželjniji partner.

Lokalni mediji u Splitu su objavili da 'Naprijed Hrvatska' - čiji ogranak vodi Damir Vidošević, nekadašnji nezavisni vijećnik koji je odmah po ulasku u Gradsko vijeće pretrčao Ivi Baldasaru - zagovara zajednički nastup sa samim splitskim gradonačelnikom, a moguće i Kerumovom Hrvatskom građanskom strankom.

On to oštro demantira. 'Keruma sam, evo maloprije slučajno susreo na Rivi, a Baldasara nisam ni vidio', kazao nam je. Josipović je, zato, punih sat vremena proveo u povjerljivom razgovoru s HNS-ovim Srđanom Gjurkovićem, za kojega još uvijek nije sigurno hoće li se kandidirati za gradonačelnika, a jedini svjedok bio je njegov imenjak Ivo Josipović, inače glazbeni producent iz 'Skalinade', tvrtke koju je prije nekoliko godina zahvaljujući neobičnom dogovoru i gradskom novcu spasio tadašnji gradonačelnik - Željko Kerum.