VESNA BALENOVIĆ TVRDI

'Josipović me podržao u sporu protiv Ine'

02.08.2010 u 11:15

Bionic
Reading

Nakon što je s predsjednikom Ivo Josipovićem i njegovim najbližim suradnicima razgovarala o svom sporu s Inom, zviždačica Vesna Balenović obratila se predsjedniku uprave Ine Zoltanu Aldottu s prijedlogom da se dogovorom i mirnim putem riješi njihov dugogodišnji spor. Odluci da se obrati novoj upravi Ine prethodile su sugestije s Pantovčaka

Vesna Balenović u priopćenju za javnost otkriva da je o svom slučaju nedavno razgovarala s predsjednikom Ivom Josipovićem te njegovim savjetnicima za nacionalnu sigurnost Sašom Perkovićem i unutarnju politiku Sinišom Tatalovićem. Balenović je tom prilikom prisutne upoznala s dokumentacijom iz koje je vidljiva opravdanost njezinih tvrdnji te besmisao daljnjeg suđenja.

Balenović podsjeća da je, temeljem njezine kaznene prijave, Državno odvjetništvo 2004. godine potvrdilo postojanje kriminalnih radnji u Ini.

'Utvrđen je i počinitelj, međutim kaznenog progona nije bilo jer je isti u međuvremenu preminuo. Unatoč utvrđenom kriminalu, Balenović tada nije vraćena na svoje radno mjesto u Inu', ističe se u priopćenju.

Balenović je uvjerena da će, uz pomoć predsjednika Josipovića, u sporu s Inom uskoro doći do pravednog rješenja.