ZBOG INE?

Josipović ide u dvodnevni posjet Mađarskoj

28.09.2011 u 16:02

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će sa suprugom u uzvratnom službenom posjetu Mađarskoj u četvrtak i petak na poziv mađarskog kolege po dužnosti Pala Schmitta, priopćio je Ured predsjednika

Na početku posjeta predviđena je ceremonija službenog dočeka, a nakon toga će uslijediti službeni razgovori predsjednika Josipovića i Schmitta u Predsjedničkoj palači.

Kako se očekuje, dvojica bi predsjednika trebala razgovarati o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji i procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Osim sa svojim domaćinom, predsjednik Josipović razgovarat će i s predsjednikom Nacionalne skupštine Laszlom Koeverom, a predviđen je i susret s gradonačelnikom Budimpešte Istvanom Tarlosom.

Drugog dana službenog posjeta Josipović će posjetiti sjedište Hrvatske državne samouprave gdje će se susresti sa službenim predstavnicima Hrvata u Mađarskoj. Nakon toga će posjetiti hrvatski vrtić, osnovnu školu i gimnaziju gdje će učenici prirediti kulturni program s tradicionalnim hrvatskim plesovima i napjevima.

Mađarski predsjednik boravio je u službenom posjetu Hrvatskoj u listopadu prošle godine.