KAD BI ZIDOVI MOGLI PRIČATI

Josip Manolić za 5 milijuna eura prodaje vilu koju je sagradio bivši šef OZNE: 'Nije mi drago, tu su kampanje počeli Tuđman, Mesić, Josipović...'

01.11.2019 u 08:09

Bionic
Reading

Vila u kojoj živi najdugovječniji hrvatski političar, bivši predsjednik Vlade i donjeg doma Sabora, Josip Manolić, prodaje se za oko 5 milijuna eura

Kako otkriva RTL televizija, vilu je 60-ih godina izgradio prvi šef OZNE, Titov bliski suradnik Ivan Stevo Krajačić. Radi se o objektu od 5000 kvadrata na atraktivnoj lokaciji, a Manolić je dijeli s još tri obitelji pa objekt prodaju zajedno.

'Nije mi drago da je na prodaju jer sam na određeni način sentimentalno vezan za kuću. Bor koji se tamo nalazi sam osobno posadio', ispričao je Manolić kojeg emocije vežu i za klupu na kojoj su, kako je rekao, Tuđman, Mesić i Josipović počeli svoje kampanje. Činjenica je da se stari ljudi ne vole seliti, nego vole sjediti tamo gdje sjede', kaže Manolić.

Upućeni u tržište nekretnina kažu kako je ključna lokacija, a Nazorova je uvijek bila privlačna. No, najstariji stanar ove kuće je prema prodaji ravnodušan i već pomalo umoran.

Cijelu detaljnu povijest kuće i biografske detalje Ivana Steve Krajačića pročitajte na stranicama RTL-a.

  • +6
Josip Manolić Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas