'HDZ JE PROTIV TUĐMANA'

Josip Manolić dobio ulicu u Segetu

14.09.2023 u 11:30

Bionic
Reading

Nezavisna lista 'Vrime je!' u Općini Seget pokraj Trogira, koja već godinama vodi bitku protiv HDZ-ove vlasti predvođene bivšim načelnikom Vinkom Zulimom i njegovim nasljednicima, obavijestila je javnost o neobičnoj noćnoj akciji 'nepoznatih počinitelja'

Glavna šetnica u mjestu, naime, neformalno je preimenovana u 'Šetnicu Josipa Manolića'.

'U veljači 2022. godine zatražili smo da se šetnica Vice Zulima Virulice, koja je dobila ime po djedu bivšeg načelnika Općine Seget Vinka Zulima, preimenuje u šetnicu dr. Franje Tuđmana. HDZ Seget bio je ujedinjen u sprečavanju naše inicijative da Seget dobije ulicu prema prvom predsjedniku Republike Hrvatske i prvom predsjedniku njihove stranke', objasnili su uj ovoj nezavisnoj listi.

Za pojašnjenje, upravo je Josip Manolić od lokalne HDZ-ove vlasti svojedobno prvi dobio titulu počasnog građanina Segeta.

  • +4
Zagreb: Konferencija za medije u vezi s prijedlogom proračuna Općine Seget Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

Ovom općinicom gotovo tri desetljeća upravljao je kontroverzni HDZ-ov načelnik Vinko Zulim, koji je iza sebe nanizao niz afera - od nenamjenskog trošenja goleme količine javnog novca na putovanja i čašćenja u restoranima do otvorenih prijetnji novinarima, zbog čega je nedavno pritvoren, kazneno prijavljen i odstupio je s dužnosti - no oporba tvrdi da i dalje iz sjene vuče konce.

Također, na gotovo tjednoj bazi obavještavaju javnost o političkom nasilju koje se provodi u Općinskom vijeću, gdje im se često onemogućava rad.

HDZ-ov Zulim svojedobno je bio i zastupnik u Saboru, no najpoznatiji je po tome što ondje baš nikada nije ni progovorio.