BEZ POTVRDE IZ REMETINCA

Josip Boljkovac nije mogao glasati

04.12.2011 u 15:06

Bionic
Reading

Bivšem gradonačelnik Karlovca i prvom ministru unutarnjih poslova Republike Hrvatske te donedavnom osumnjičeniku za zločine počinjenje nakon Drugog svjetskog rata, nisu dali izborni listić, jer nije predočio potvrdu da je pušten iz istražnog zatvora

'To su sve političke igre', komentirao je za Večernji list Josip Boljkovac svoje neglasovanje na parlamentarnim izborima. Da bi ispunio građansku dužnost, 91-godišnji Boljkovac je stigao u Karlovac, gdje ima prijavljeno prebivalište, iz 25 kilometara udaljene Vukove Gorice, gdje boravi. Međutim, bivšem gradonačelniku Karlovca i prvom ministru unutarnjih poslova Hrvatske te donedavnom osumjičeniku za zločine počinjenje nakon Drugog svjetskog rata nije dan izborni listić, jer nije predočio potvrdu da je pušten iz istražnog zatvora.

'Josip Boljkovac je upućen u proceduru. Oni koji su privremeno brisani s biračkih popisa, poput njega koji je bio u istražnom zatvoru, mogu glasovati, ali moraju predočiti potvrdu', kaže predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva i predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković. 'Nisam se odjavio, nisam suđen i nisu me brisali s biračkog popisa, odgovara Boljkovac.' Smatra da iza odluke da mu se uskrati glasovanje stoji upravo Perković i odlučio je da se ne vrati na glasovanje s potvrdom.

'Izbori o meni neće ovisiti i prehlađen sam malo. Nadam se da će pravda pobijediti. Oni koji su pljačkali, nemaju što ponuditi, oni nisu rješenje', smatra Boljkovac.